KRAJ JEDNE ERE

Idući Mitsubishi Evo bit će nabrijani SUV

06.10.2014 u 11:07

Bionic
Reading

Mitsubishi je, može se to slobodno reći, stekao kultni status među ljubiteljima automobila svojom serijom Lancer Evolution

Limuzina s moćnim turbopunjenim motorom, elektronski kontroliranim integralnim pogonom i relijaškim izgledom osvajala je svjetska tržišta iz generacije u generaciju, no svemu lijepom jednom dođe kraj.

U X. generaciji Evo očito nije zabilježio dovoljno dobar rezultat da bi se Japanci odlučili na lansiranje nasljednika, bar ne po dosadašnjoj formuli.

Kako stvari stoje, Evo XI će dočekati svjetlost serijske proizvodnje, no u prilično drugačijem obliku. Spiritualni nasljednik, naime, bit će SUV s naglašenim dinamičkim osobinama.

Rekao je to Autocaru direktor proizvodnje Kanenori Okamoto koji je također napomenuo kako će se automobil okoristiti tehnologijom Mitsubishijeva trkaćeg automobila s Pike Peaka, no i hibridnom plug-in mehanikom Outlander PHEV-a.

Ostaje za vidjeti što će Mitsubishi skuhati, a ako smatrate da je ovo pravi ili krivi put, možete nam to reći u komentarima.