IT NA TV

Ida Prester i Algebra zajedno za digitalne poslove

07.03.2013 u 14:59

Bionic
Reading

Algebra je pripremila pet opuštenih emisija posvećenih internetskom marketingu i prodaji, webu, 3D grafici i multimediji, vođenju projekata i fondovima EU-a, etičnom hakiranju i 'sistemaštvu' te razvoju aplikacija i programiranju

Akcija 'Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru', koju provodi Učilište Algebra, ove se godine uključila u inicijativu Europske komisije i 'Veliku koaliciju za digitalna radna mjesta' (Grand Coalition for Digital Jobs).

Cilj inicijative je rješavanje problema nedostatka kvalificiranog i certificiranog kadra u IT industriji, neusklađenosti kvalifikacija s potrebama poslodavaca, niske mobilnosti pojedinaca te poticanja pojedinaca na karijeru u informatici.

Tim povodom Algebra je predstavila pet emisija koje možete pogledati na www.algebra.hr, a u kojima u goste voditeljici Idi Prester dolaze uspješni pojedinci i stručnjaci iz pojedinih područja kako bi objasnili aktualne trendove u pojedinom području i, općenito, u obrazovanju za pojedino zanimanje.

Kroz neformalan razgovor Ida i gledatelji saznaju kakve se mogućnosti pružaju unutar pojedinih skupina zanimanja i što je danas zaista in u svijetu informatike i poduzetništva. Emisije su realizirane u suradnji s portalima MojPosao i Educentar.

Pet televizijskih emisija snimljeno je na teme internetskog marketinga i prodaje, weba, 3D grafike i multimedije, vođenja projekata i fondova EU-a, etičnog hakiranja i 'sistemaštva' te razvoja aplikacija i programiranja.

To su teme koje, prema dosadašnjim iskustvima Algebre, pokrivaju najatraktivnije i najviše tražene programe edukacije, i to programe koji polaznicima nude vrlo realne mogućnosti zapošljavanja ili pronalaženja boljeg radnog mjesta nakon stjecanja novih kvalifikacija.

Algebra također u narednom razdoblju nudi i posebne popuste na odabrane programe za stjecanje međunarodno priznatih certifikata u informatičkim zanimanjima, pri čemu subvencije sežu i do 45 posto.