OTVOREN PRVI ITRAINER CENTAR

I u Zagrebu možete naučiti raditi aplikacije za iPhone

03.11.2017 u 10:01

Bionic
Reading

iTrainer je mjesto gdje se na jednom mjestu može naučiti sve o Appleovim proizvodima i tehnologijama, naučiti programirati u Swift programskom jeziku za izradu aplikacija za iPhone i iPad uređaje te ovladati programima za profesionalnu obradu videa i zvuka

U Zagrebu je otvoren iTrainer, prvi hrvatski Apple Authorized Training Provider, 95. takve vrste u svijetu odnosno 42. u Europi.

Zagreb time ulazi na mapu 28 europska grada gdje se na jednom mjestu može naučiti sve o Appleovim proizvodima i tehnologijama, steći znanja i vještine programiranja u Swift programskom jeziku za izradu aplikacija za iPhone i iPad uređaje, ovladati programima za profesionalnu obradu videa i zvuka ili naučiti kako popravljati i održavati Apple uređaje te integrirati Apple rješenja u IT sustav svoje tvrtke.

Posebna vrijednost je što je iTrainer Apple ovlastio za izdavanje Apple certifikata za svaki od Apple certificiranih tečajeva.

- iTrainer je ostvarenje višegodišnjih nastojanja da podijelimo našu zaljubljenost u Apple tehnologije putem dostupne i kvalitetne izobrazbe u okviru Apple ekosustav- rekao je Vlatko Škarica, direktor tvrke Mobilne komunikacije koja stoji iza iTrainera, bivši Appleov izvršni menadžer za regije Baltik, Adriatik te Rumunjsku i Bugarsku, ujedno i vlasnik uspješnog startupa Gooma, hrvatske aplikacije za obradu troškova službenih puteva i loko vožnje, osvajača Moj Zaba Start natječaja u 2016. godini.

Poseban naglasak Škarica je stavio na tečajeve Swift kodiranja čiji korisnici mogu biti nezaposleni, oni nezadovoljni trenutnim zaposlenjem i prihodima, roditelji koji svojoj djeci žele osigurati sigurno zaposlenje i posao u budućnosti ili jednostavno oni željni promjena u karijeri.

Pojasnio je kako živimo u vremenu ubrzanih tehnoloških promjena u kojem digitalizacija i automatizacija poslova i poslovanja uz nezaobilazan engleski jezik sve više potražuju i znanje programskih jezika kao preduvjet konkurentnosti i uspjeha na tržištu rada. Uz gotovo sigurnu zaposlenost, znanje kodiranja omogućuje i daljinski pristup globalnim tržištima, a time i većoj zaradi, neovisnost o zemljopisnoj lokaciji te puno veću fleksibilnost pri krojenju vlastitog rasporeda i životnog stila.

Zašto Swift?
 U ožujku 2017. godine, Swift je ušao među deset najpopularnijih programskih jezika na svijetu prema TIOBE Indexu. Uz neosporivu jednostavnost, cjelovitost, stabilnost, otvoren kod i podršku od strane Applea, tvrtke s najvećom tržišnom kapitalizacijom na svijetu, rapidno rastućoj popularizaciji Swifta pridonio je i basnoslovni uspjeh Appleovog App Storea na kojem je u proteklih devet godina postojanja preuzeto 180 milijardi aplikacija za korištenje na više od milijardu Appleovih uredaja u aktivnoj upotrebi širom svijeta omogućujući Swift programerima zaradu od preko 70 milijardi dolara.

iTraner.hr nudi i tečajeve za najmlađe, prema tri Appleova kurikuluma - za klince od 1. do 4. razreda osnovne škole, zatim za klince viših razreda osnovne škole te za stariju djecu, srednjoškolce. Dakako, tu su i tečajevi prilagođeni studentskom uzrastu i odrasloj dobi. Za svaki od sponenutih tečajeva moguće je doći bez ikakvog predznanja ili s već postojećim vještinama programiranja i ostalih znanja koja se nude u ovom centru.