EKSTREMNI pametni telefon

Razer predstavio moćni smartfon za gejmere, evo što sve može

02.11.2017 u 15:19

Bionic
Reading

Moćni Android iz pogona jednog od najpoznatijih proizvođača gejming periferija na svijetu opremljen je impresivnim ekranom, jakom baterijom i posebnim zvučnicima

Razerov telefon po uzoru na neke druge kompanije ima vrlo jednostavno ime koje glasi Razer Phone. Za razliku od svih drugih kompanija, očigledno im nije stalo što ljudi kažu o njegovom izgledu. Estetsko naslijeđe svih proizvoda koji su do danas stigli iz radionice poznatog kineskog proizvođača prisutno je i u uređaju stvorenim u suradnji s nedavno kupljenim NextBitom.

Telefon, bez ikakvog premišljanja, izgleda kao da su se  dizajnerske filozofije obje firme sjedinile u jedno. Razer Phone ima karakteristične grube crte NextBitovih telefona kombinirane s crnom i sivom karakterističnom za PC periferije iz Razera. Uređaj je od dana kada ga je Razer predstavio tržištu bio proglašen spravom za gejmanje, a sudeći prema tehničkim performansama - ona je upravo to.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Razer

Pod poklopcem

Razer Phone dizajniran je da kupcima pruži tri stvari. Prva je velik i kontrastni ekran visoke frekvencije rada, druga je jako dobar zvuk, a treća je baterija. Uređaj pokreće procesor Qualcomm Snapdragon 835 uparen sa čak 8GB radne memorije. Razer Phone dolaz s 5,7 inčnim IGZO LCD ekranom prilagodljive radne frekvencije do 120Hz, što je idealno za gledanje filmova ili igranje videoigara. Ovome mu pomaže impresivna baterija zapremnine 4000 mAh uparene sa sustavom za brzo punjenje koji od nula do osamdeset posto kapaciteta dolazi za nešto manje od jednog sata.

Uređaj dolazi sa ugrađenom zapremninom od 64GB uz opciju nadogradnje putrem microSD-a. Stražnja kamera ima senzor od 12 megapiksela, dok prednja ima nešto manji - 8 megapiksela. Za zvuk su odgovorni zvučnici s Dolby Atmos zvukom upareni s dvostrukim pojačalom. Minus? Uređaj je prilično 'grub' i kockast, a nedostaje mu i priključak za slušalice koji, kažu iz Razera, planiraju riješiti produžetkom u stilu onog Appleovog.

Performanse, cijena, dostupnost

Razer Phone je, kao što smo već par puta naglasili, napravljen za maratonsko igranje videoigara. Korisnici će, prema Razeru, tako moći igrati Hearthstone preko sedam sati prije spajanja na punjač, što je impresivno u usporedbi s drugim platformama koje često ne mogu izdržati dulje od tri do četiri sata.

Softverski gledano, Razer Phone nije ništa spektakularno. Pokreće ga Android Nougat, a dolazi sa estetskim 'skinom' koji sve ikone mijenja u 'razerovsku' neonski zelenu.

Telefon je moguće prednaručiti putem službene stranice Razer, a cijena mu u Americi iznosi 699 dolara. Na američko i europsko tržiošte Razer Phone stići će 17. studenog 2017. Više informacija o uređaju, kao i mogućnost prednarudžbe možete možete pronaći na službenoj stranici telefona.

  • +4
Razer Phone Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Razer