KONKURENCIJA APPLEU?

I Swatch priprema vlastito smartwatch rješenje

06.02.2015 u 08:43

Bionic
Reading

U mjesecima koji slijede, poznati proizvođač ručnih satova Swatch želi predstaviti vlastiti smartwatch, koji će uz vezane servise možda konkurirati i Appleovom rješenju. Riječima CEO-a kompanije, Nicka Hayeka, njihov model će biti 'povezan bez potrebe za punjenjem' te će raditi na Android i Windows platformama - bez spomena Appleovog mobilnog OS-a

Kompanija je dio Swatch Group, u sklopu koje se nalaze i brandovi poput Glashütte, Omega i Rado, a do sada nije pokazivala veće zanimanje za brzorastući segment pametnih nosivih gadgeta. Stvari će se po svoj prilici itekako promijeniti, izvještava Bloomberg.

Swatch je u tajnosti radio na razvoju tehnologija potrebnih za izradu svog pametnog ručnog sata, a što uključuje i savitljive baterije, otkrio je Nick Hayek. Što se tiče manjka potrebe za svakodnevnim punjenjem, šanse su da Hayek sugerira da će njihovo rješenje zapravo biti bliže ručnom satu s integriranim fitness tracking mogućnostima (Withings Activite) nego Apple Watchu. Withingsov sat može raditi preko pola godine bez potrebe za punjenjem, dok i najbolja Android Wear rješenja osiguravaju tek dan-dva korištenja.


Ipak, smartwatch kojeg donosi Swatch bi trebao imati i dodatne mogućnosti poput integriranog sustava za mobilno plaćanje, a na koji će sve skupa točno način raditi tek treba biti službeno otkriveno. Kompanija je izjavila tek kako su postigli sporazum s više različitih trgovina za takvo što.