OD 4. DO 6. STUDNENOG

I CARNetova konferencija namijenjena korisnicima bit će zbog koronavirusa dijelom virtualna

07.07.2020 u 12:46

Bionic
Reading

Glavne teme konferencije CUC2020 bit će nastava na daljinu i umjetna inteligencija

'CUC2020', CARNET-ova konferencija za korisnike s 22-godišnjom tradicijom, bit će ove godine održana u novom, hibridnom formatu.

Zbog pandemije koronavirusa sudionice i sudionici će od 4. do 6. studenoga konferenciju moći pratiti uživo i online putem platforme za virtualne konferencije. Dio konferencije koji će se odvijati uživo bit će organiziran uz pridržavanje epidemioloških mjera i mjera fizičke distance, poručuju organizatori.

Ovogodišnji 'CUC' nosi naziv 'Izazov prihvaćen'. Tematska cjelina 'Ovo nam je škola' bavi se izvedbom nastave na daljinu i digitalnom transformacijom nastave kroz provođenje druge faze programa e-Škole.

Teme u sklopu ove cjeline bit će obrađene kroz interaktivna izlaganja i radionice, s naglaskom na praktična znanja u primjeni informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi.

No, sudionice i sudionici također će moći i predstaviti načine na koje su svoju nastavu prilagodili online okruženju, kako su kreirali vlastite sadržaje ili koristili online resurse, kako su surađivali i komunicirali s učenicima, studentima i kolegama, kako su vrednovali njihova postignuća...

Druga tematska cjelina, 'AI u obrazovanju i obrazovanje za AI', bavit će se izazovima koje donosi sve raširenija primjena umjetne inteligencije.

Bit će govora o tome kako koristiti umjetnu inteligenciju, koja znanja i vještine treba prenijeti novim generacijama za prilogodbu rada i života u AI okruženju, koji su novi trendovi u umjetnoj inteligenciji i njihov utjecaj na preoblikovanje obrazovanja i učenja te koje su prakse i primjeri korištenja umjetne inteligencije u obrazovanju...

Iz CARNeta pozivaju nastavnike da predstave svoja iskustva u provedbi projekta e-Škole, kao i nova znanja stečena tijekom provođenja online nastave na fakultetima i školama. Radove možete prijaviti do 15. kolovoza.

Više: CUC2020