NOKIA I JOLLA

I (bivši) Nokijaši launchere za Android imaju

28.06.2014 u 07:33

Bionic
Reading

Nakon što je Nokia nedavno otkrila vlastiti 'home screen replacement' za mobilnu platformu Android, u igru se uključila i ekipa bivših Nokijinih zaposlenika iz kompanije Jolla. Dok u potonjoj kompaniji tek trebaju predstaviti svoje rješenje, pogledajte na što liči Nokijin "Z Launcher"

'U Nokiji smo razmišljali o različitim načinima kako učiniti smartphone lakšim za korištenje, a među ostalim tu je i jedan problem o kojem smo se posebno posvetili - kako pronaći prave stvari točno kada nam trebaju', stoji u službenom tekstu s predstavljanja Z Launchera.

Nokia dalje navodi kako danas ljudi imaju u prosjeku 48 aplikacija na svojim uređajima, a taj broj konstantno raste. 'Kada u to sve dodate kontakte, web sadržaj i zadaće, lako je za vidjeti koliko je teško postalo koristiti naše uređaje', piše Nokia.


Z Launcher se trenutno nalazi u alpha verziji razvoja, a optimiziran je za uređaje poput Nexus 5, Galaxy S5, Moto X, HTC One i Xperia Z1. Više o njemu se može saznati na linku.

Nedugo nakon otkrivanja ovog projekta, oglasili su se i iz Jolle, kompanije koju čine bivši Nokijini zaposlenici koji su radili na MeeGo projektu. Jolla Launcher bi se inicijalno trebao pojaviti u alpha verziji na Nexus 4 i Nexus 5 uređajima, a na Android platformu donosi iskustvo mobilne platforme Sailfish OS.

Kako bi se prijavili za testiranje projekta potrebno je poslati e-mail poruku na jolla-launcher@jolla.com sa Google računa s osobnim podacima. Više o ovom projektu je moguće pronaći na ovom linku