uskoro stiže

Huawei otkrio kada ćemo ugledati Mate 40

12.10.2020 u 13:26

Bionic
Reading

Huawei je putem Twittera službeno najavio dolazak novih Mate 40 uređaja. Premijeru ćemo imati 22. lustopada u 14 sati

Huawei je putem Twittera najavio svoju sljedeću virtualnu prezentaciju - Mate 40 ćemo premijerno vidjeti 22. listopada. Izvršni direktor Richard Yu službeno je najavio da će ovo biti posljednja generacija uređaja koji će koristiti Kirin procesor. Razlog za prekid proizvodnje leži u američkoj blokadi kompanije, zabranivši joj uvoz poluvodiča i korištenje softvera koji dolaze iz SAD-a.

Upravo zato Huawei nije mogao dobiti Googleovu licencu za Android, što je spriječilo dolazak Googleovih aplikacija na Huaweijeve uređaje. Američko ministarstvo trgovine je također u svibnju blokiralo isporuku poluvodiča u kinesku kompaniju.

Ta blokada je stranim proizvođačima poluvodiča koji koriste američki softver i tehnologiju zabranila isporuku proizvoda Huaweiju osim ako prije toga ne dobiju dozvolu iz SAD-a. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), najveći dostavljač poluvodiča na svijetu navodno je zbog tog američkog pravila zaustavio isporuke Huawei HiSilicona.

Što se dolaska novog Huawei Matea 40 korisnicima tiče, ako je vjerovati insajderima, Huawei će izbaciti Mate 40 i Mate 40 Pro. Mate Pro navodno ima 6.7 inčni zaslon, dok 'obični' Mate ima 'samo' 6.5 inča. Android Authority tvrdi da će uređaji koštati od 1200 do 1300 eura.