mladi filmaš

Huawei nova Y70 na ultimativnom stres testu Luke Hrvatića

29.07.2022 u 11:57

Bionic
Reading

Provjerite koliko je zapravo izdržljiva baterija novog Huawei pametnog telefona!

Luka Hrvatić, mladi filmaš, montažer i content kreator iz Zagreba, predstavnik je mlađe generacije koja se izražava putem pametnih telefona. Njegovi video sadržaji redovito inspiriraju mlađe, ali i starije generacije u stvaranju video i foto sadržaja. Kroz svoj posao, koji uključuje i snimanje reklama, promotivnog sadržaja za brendove i kompanije te turističke zajednice, najbolje upoznaje sve stvarne specifikacije i limite suvremenih tehnoloških uređaja, bilo da se radi o profesionalnim video kamerama ili multimedijalnim značajkama pametnih telefona. Upravo zato, Luka se nametnuo kao prava osoba za testiranje najnovijeg Huawei pametnog telefona – modela nova Y70. U sedam dana korištenja u svim prilikama, od obiteljskih druženja pa do terenskog snimanja u ne toliko idealnim uvjetima, Luka je imao priliku provjeriti što zapravo nudi ovaj budget - friendly uređaj. Impresivne tehničke karakteristike i izdržljivost baterije, velikodušna memorija za pohranu sadržaja i iznimno pristupačna cijena glavni su aduti ovog pametnog telefona, ali zanima nas što je Luka rekao o svemu spomenutom.

Huawei nova Y70 opremljen je baterijom od 6000 mAh uz koju brige o optimizaciji korištenja ili stalnoj dostupnosti punjača nestaju. Telefon se u prosjeku treba puniti dva puta tjedno. No, kako baterija reagira kada se uređaj koristi vrlo aktivno u snimanju Vlog zapisa, fotografija ili drugog video sadržaja, uz stalno korištenje za pozive i druge komunikacijske funkcije?

Uređaj sam punio svaka 2-3 dana, uz intenzivno i vremenski iznadprosječno korištenje. Odlična baterija kad uzmemo i obzir da mi je poslužio za snimanje BTS video sadržaja i fotografija na terenskom snimanju. Svi uobičajeni i daleko skuplji uređaji bi odavno u tim uvjetima bili prazne baterije“, odgovara na Luka.

Da je izdržljiva baterija važan faktor prilikom kupovine novog pametnog telefona, pogotovo mladim generacijama koje su stalno u pokretu i ne žele kompromitirati svoje vrijeme radi punjenja uređaja slaže se i Luka. Na koje funkcije je najviše trošio impresivnu bateriju Huawei nova Y70?

Najveći dio potrošnje baterije, možda 40%, odlazi na uređivanje videozapisa i fotografija i njihovo objavljivanje na društvenim mrežama. Tu bi također pohvalio nova Y70, jer dolazi s unaprijed instaliranim programima za obradu, kao i AppGallery trgovinom gdje možete naći sve potrebne aplikacije. Samo snimanje i produciranje sadržaja je potrošilo otprilike 30% baterije, što je osjetno manje nego kod drugih uređaja čak i višeg cjenovnog ranga“, navodi Luka. Uz to, samo 10 minuta na punjaču je dovoljno da nova Y70 izdrži 3 sata korištenja. Baterija nova Y70 modela može optimizirati potrošnju energije aplikacija i aktivirati način rada „Low battery“ kada postotak padne na 5% ili čak ostati u stanju pripravnosti do 12 sati prije nego što se isključi, tako da možete biti sigurni da se baterija neće isprazniti u kritičnom trenutku. Šlag na torti, u što se uvjerio i Luka, je što nova Y70 pametni telefon možete koristiti kao bežični punjač za punjenje ostalih gadgeta, kao na primjer pametnih satova ili drugih pametnih telefona: „Odlična funkcija, pogotovo ako nova Y70 koristite kao drugi dodatni telefon. Bio sam iznenađen kad sam saznao da mobitel u ovom cjenovnom rangu ima takvu funkciju! „.

Huawei nova Y70 je moderan pametni telefon, čije svestrane značajke prate dinamiku mladih profesionalaca poput Luke te svih zaljubljenika u fotografiju i stvaranje sadržaja na društvenim mrežama. Trostruka AI kamera nije razočarala ni kod ovog modela: „Bez obzira na skepsu i druge čak i naglašenije specifikacije poput baterije, na nova Y70 mi se jako svidjela i kamera. Možda sam pristran zbog prirode posla, ali tri stražnje kamere i jedna prednja uz sve AI funkcije, sposobne su zabilježiti razne priče i trenutke kod svakog korisnika”.

Najčešći problem pametnih telefona je pohrana sadržaja. Huawei nova Y70 zaobilazi ovakve prepreke i dolazi sa 128 GB memorije za pohranu i opcijom od 528 GB micro SD dodatnog proširenja prostora pohrane što Luka smatra pohvalnim.

Kao nekome tko radi mnogo sadržaja za društvene mreže, ovih 128 GB interne memorije je iznimno važno. Po mojoj slobodnoj procjeni mobitela ovog cjenovnog ranga, Huawei nova Y70 jedini nudi 128 GB dok konkurencija staje na daleko manje memorije. Opcija dodatnog proširenja samo je potvrda da ovaj uređaj zaslužuje titulu jednog od najboljih u cjenovnoj klasi“ - priča Luka.

No, koja je finalna ocjena i kome bi Luka preporučio Huawei nova Y70 pametni telefon?

Ovaj uređaj me zaista kupio pouzdanošću i dobrim specifikacijama koje su se pokazali istinitim. Još kad sam čuo da je do kraja srpnja dostupan po odličnoj cijeni od 999,00 kuna, moje pozitivno mišljenje je samo naraslo. Svima koji su u potrazi za dobrim telefonom koji će vas pratiti kod većine aktivnosti preporučujem da ulove nova Y70 dok je još dostupan po promo cijeni. Isplatit će vam se“ – kaže Luka.

„Telefon bih svakako preporučio adolescentima, studentima, roditeljima, stričevima, ujacima i onima koji mnogo toga snimaju telefonom, ali i traže fantastičan omjer kvalitete i cijene.“ – završava ocjenjivanje Luka!

Huawei nova Y70 nedavno je predstavljen regionalnoj publici, a nedugo zatim našao se i na lokalnom tržištu. Najnoviji pametni telefon iz Huawei nova serije pametnih telefona donosi zanimljive značajke uz vrlo konkurentnu i pristupačnu cijenu. Uglađen i minimalistički dizajn već prepoznatljivog Huawei potpisa, veliki ekran visoke rezolucije, AI kamera i prije svega – izdržljiva baterija samo je dio značajki koje će ovaj pametni telefon pretvoriti u vrlo pouzdanog suputnika na svim ljetnim putovanjima i aktivnostima. Huawei nova Y70 dostupan je u prodaji po posebnoj promotivnoj cijeni od 999 HRK u periodu do 31.srpnja. Ponudu možete pronaći kod ovlaštenih distributera i prodajnih partnera, a više detalja potražite na linku. Preporučena maloprodajna cijena uređaja inače iznosi 1,499.00 HRK te nemojte propustiti ovu sjajnu limitiranu ponudu.

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2020. godini tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge ”u oblaku” (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. ”Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta”, krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group.

Pratite sve novosti na web stranici, društvenim mrežama i forumu Huawei Hrvatska i posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal te Huawei Forum Hrvatska.