BRZI PRIJENOS PODATAKA

HT i Huawei predstavili LTE tehnologiju

10.09.2010 u 11:56

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom i tvrtka za pružanje telekomunikacijskih usluga Huawei najavili su suradnju pri dovođenju napredne tehnologije LTE (Long Term Evolution), koja će korisnicima u Hrvatskoj omogućiti brz prijenos podataka putem mobilne mreže

Novinarima je u posebnom mobilnom centru ispred hotela Westin prikazana tehnologija LTE, koja omogućuje prijenos podataka teoretskom brzinom od preko 300 Mbit/s, što odgovara viđenome u prezentaciji.

'U Hrvatskom Telekomu svojim korisnicima želimo pružiti vrhunsko iskustvo korištenja svih usluga mobilne tehnologije. Iznimnu pozornost posvećujemo kvaliteti, dostupnosti i brzini mreže te smo prvi operator koji u Hrvatskoj ulaže svoja sredstava u naprednu LTE tehnologiju. Nova tehnologija će još više unaprijediti iskustvo korištenja podatkovnih usluga na tržištu, povećati brzinu te kvalitetu pristupa internetu, a Hrvatskom Telekomu otvoriti i dodatan prostor za širenje portfelja mulitmedijskih usluga', rekao je Božidar Poldrugač, član Uprave te glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije HT-a.

Suradnja Hrvatskog Telekoma i tvrtke Huawei po pitanju implementacije najnaprednijih tehnologija na hrvatskom tržištu traje već niz godina. Što se tiče LTE-a, iz Huaweija nam kažu da će s testiranjem ove tehnologije u Hrvatskoj početi sljedeće godine.