DOMAĆA PAMET

Još jedna stvar u kojoj su mladi Hrvati prvaci Europe!

  • Autor: Goran Vuzem
  • Zadnja izmjena 22.02.2017 15:06
  • Objavljeno 22.02.2017 u 15:06
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Film kojeg je izradila ekipa s Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu osvojio je nagradu na globalnom festivalu filmova o sigurnosti prometa

Film ‘Safe with Andrew on the way to school’ koji je izrađen u okviru projekta implementacija mjera za povećanje sigurnosti najranjivijih sudionika u prometu na željezničko-cestovnim prijelazima koji se provodi u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011. – 2020. godine Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske osvojio je nagradu za najbolji Europski film s područja sigurnosti cestovnog prometa na globalnom festivalu filmova o sigurnosti prometa. 

Film je snimljen u sklopu navedenog projekta kojem je nositelj Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu a HŽ Infrastruktura s preventivno-edukativnom akcijom „Vlak je uvijek brži“ partner na projektu. Docentica dr. sc. Danijela Barić je jedna od osoba koja je radila na filmu i projektu. 

Film 'Safe with Andrew on the way to school'

Autor: Fpz ZCP Team

O tome je za Tportal izjavila: “Ovaj film samo je jedna od aktivnosti koje provodimo u okviru mjera projekta. Cilj projekta jest doprinijeti smanjenju rizičnog ponašanja najranjivijih sudionika u prometu i broja stradalih odnosno povećanju njihove svijesti o posljedicama rizičnog ponašanja na željezničko-cestovnim prijelazima. Ovim zajedničkim projektom Fakultet prometnih znanosti i HŽ Infrastruktura žele doprinijeti povećanju svijesti najranjivijih sudionika u prometu o posljedicama rizičnog ponašanja na željezničko-cestovnim prijelazima koje bi trebalo doprinijeti povećanju sigurnosti i smanjenju rizičnog ponašanja te u konačnici smanjenju broja stradalih na željezničko-cestovnim prijelazima.” 

Dodala je kako su u provedbu navedenih mjera uključili i brojne studente, kao i učenike srednjih škola. Ekipi s FPZ-a je čestitala i članica Europske komisije za promet, Violeta Bulc.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!