Start.Up! Germany Roadshow

Hrvatska umjetna inteligencija odlazi u Njemačku

  • Autor: M.S.
  • Zadnja izmjena 07.06.2019 12:25
  • Objavljeno 07.06.2019 u 12:25
Dejan Strbad i Marin Bek iz hrvatskog startupa Ascalia

Dejan Strbad i Marin Bek iz hrvatskog startupa Ascalia

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Hrvatski stratup Ascalia osvojio je elitni Start.Up! Germany Roadshow pitch, a svoje rješenje usklađeno s potrebama industrije 4.0 ove će jeseni prezentira njemačkoj industriji

Ascalia je pobijedila na finalnom pitchu Start.Up! Germany Roadshow, koji organizira krovno udruženje njemačkih vanjskotrgovinskih komora (DIHK) i Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora. Ova udruga povezuje njemačke i međunarodne startupove, venture capital fondove, gospodarstvenike i predstavnike politike. Ascalia će tako ove jeseni svoje rješenje predstaviti njemačkoj industriji.

Ascalia je Industry 4.0 i Smart City rješenje koje direktno i efektivno odgovara na goruće izazove ere u kojoj živimo: zagađenje, rasipanje resursa, inkompatibilnost opreme, nemogućnost kvalitetnog upravljanja kompleksnim sustavima.

Srce Ascalije je in-house razvijen ADS uređaj koji omogućuje spajanje svake tehnologije proizvedene unatrag 50 godina. Uređaj je uparen sa softverskom analitičkom platformom pogonjenom umjetnom inteligencijom koja omogućuje predviđanje kvarova, sprječavanje kvarova, smanjenje potrošnje energije, detekciju zagađenja, smanjenje zagađenja, sprječavanje nesreća na radnom mjestu.

'Superiornost našeg rješenja u odnosu na konkurenciju leži u činjenici da Ascalia u sebe može inkorporirati tehnologiju staru i do pola stoljeća', kaže Marin Bek, suosnivač Ascalije. Na taj način vlasnici industrijskih pogona, gradonačelnici i načelnici mjesta ne moraju kupovati novu opremu, ne gube vrijeme na proces prelaska na novo rješenje, jer ovim rješenjem dobivaju osjetno manji utrošak energije i manje zagađenje.

'Ovo Ascaliju čini superiornom u odnosu na postojeća rješenja iz Amazon Web Services, Microsoft IoT-a, Boscha, Emitua, WyzBeea, Auguryja…', tvrdi Bek. 'Ascaliju smo osmislili i kreirali kao inteligentnog, lojalnog saveznika u nestabilnoj visokotehnološkoj eri u kojoj živimo.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!