nis

Hrvatska je dobila aplikaciju za pomorce, ribare i kupače

  • Autor: Lucija Adžić
  • Zadnja izmjena 08.06.2018 14:52
  • Objavljeno 08.06.2018 u 14:50
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: NN

Nova aplikacija namijenena je zapovjednicima jahti, voditeljima brodica, ribarima, roniocima, kupačima i drugim osobama koje provode vrijeme uz obalu i na moru. Podržava i vitalne SAR funkcije za spašavanje na moru

Hrvatska tvrtka InfoDom razvila je bespletnu višejezičnu aplikaciju nIS (Nautički informacijski servis) za pametne telefone. Aplikacija je projekt proveden za potrebe Ministarstva pomorstva, prometa i veza Republike Hrvatske.

Već broji preko 30.000 registriranih korisnika, a namijenjena je zapovjednicima jahti, voditeljima brodica, ribarima, roniocima, kupačima i drugim osobama koje provode vrijeme uz obalu i na moru. Pored toga što podržava vitalne SAR funkcije za spašavanje na moru uz geolokaciju (Search and Rescue) sadržava i niz korisnih, ažurnih informacija za nautičare koje pomažu u aktivnoj sigurnosti plovidbe i boravka na moru, kao i interaktivne servise.

Aplikacija nIS privukla je veliku pažnju nazočnih na 11. sjednici grupe za Integrirane pomorske sustave (IMS) u Lisabonu, koja je održana 31. svibnja za predstavnike Europske komisije, EMSA-e i države članice Europske unije.

Više o aplikaciji možete vidjeti na web stranici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

  • +12
  • +9

Snijeg i zaleđeno more na rivi

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!