NAPRIJED NAŠI!

Hrvati u finalu Microsoftova Imagine Cupa

07.06.2016 u 15:28

Bionic
Reading

Juvo - Home Friend, pobjednički projekt tima Home Guardians s hrvatskog finala natjecanja Imagine Cup, plasirao se na finalno natjecanje na svjetskoj razini koje će krajem srpnja biti održano u Seattleu u SAD-u

Hrvatski tim, sastavljen od studenata Matije Srbića i Marije Cestarić, ovogodišnje finale izborio je u oštroj konkurenciji. U polufinalu je sudjelovalo 158 timova, a u finale se plasiralo njih 35, pri čemu iz srednje i istočne Europe sudjeluje šest timova.

Osnovna zadaća aplikacije Juvo - Home friend je da brine za sigurnost djece unutar kućanstava kako se ne bi ozlijedili, a proizvod je iz područja interneta stvari i razvijen je pomoću uređaja Raspberry Pi koji komunicira s Microsoftovim Azureom.


'Natjecali smo se s najboljim timovima iz Australije, Japana, Koreje, Kine, Rusije, Njemačke, Francuske, Velike Britanije i SAD-u. Uz to što ćemo se natjecati za veliku nagradu, nadamo se i upoznavanju mnogih velikih stručnjaka, ali i mladih, kreativnih ljudi koji žele mijenjati svijet na bolje', rekao je Srbić, student zagrebačkog FER-a.

Finale Imagine Cupa će biti održano od 26. do 28. srpnja. Natjecatelji u 10 minuta pred četveročlanim žirijem predstaviti svoje projekte, a najbolji tim čeka nagrada od 50 tisuća USD.

Više:Imagine Cup