TEHNO NOVITETI

Hoće li novi smartfon iz Samsunga doista imati i ovu korisnu stvar?

02.10.2019 u 07:28

Bionic
Reading

Premda još ništa nije službeno, ova značajka bi definitivno mogla razveseliti korisnike koji vode računa o svojem zdravlju

Samsung Galaxy S11 mogao bi pratiti sve od toga koliko ste dehidrirani, pa sve do toga koliko ima šećera u kolaču koji vam serviraju u vašem omiljenom restoranu.

  • +5
Samsung Galaxy Note10 slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Nizozemski LetsGoDigital otkrio je novi Samsungov patent - smartfon s ugrađenom spektrometrom, malim senzorom koji mjeri omjere kemijskih tvari u predmetu kako bi otkrio od čega je on sastavljen.

Hrpa primjena

Riječ je o vrlo zanimljiovj tehnici koja senzoru dozvoljava da otkrije sadržaj vode kroz našu kožu, kao i hranjive vrijednosti hrane koju konzumiramo. Tako je - ako se glasine obistine, s novom generacijom Samsungovih telefona moći ćemo saznati koliko masti i ugljikohidrata ima u jelu koje upravo planiramo pojesti. Zgodno, futuristički i korisno.

Nova generacija najboljih uređaja iz Samsunga, doduše, ne dolazi tako skoro što znači da ovo vjerojatno nije jedina egzotična značajka o kojoj ćemo slušati. Ako vas zanima kako nam se dopao njihov novi Note10, definitivno bacite oko na našu recenziju.