POŽURITE S PRIJAVOM

HGK traži startupove koje će odvesti u Barcelonu

06.02.2014 u 10:39

Bionic
Reading

Hrvatska gospodarska komora organizira natjecanje za najbolje projekte domaćih tvrtki, timova i pojedinaca namijenjene tržištu mobilnih komunikacija i telekomunikacija uopće

Pobjednike će voditi u Barcelonu na sajam GSMA Mobile World Congress 2014 (MWC), najveću svjetsku smotru telekomunikacija koja će biti održana od 24. do 27. veljače.


Na natjecanju, pod nazivom Mobile World Contest: Startup 4 Barcelona by HGK, bit će odabrana četiri najbolja projekta čijim će predstavnicima HGK snositi troškove smještaja tijekom sajma u Barceloni te troškove ulaza i kotizacije za Brokerage Event, poslovne susrete s drugim sudionicima tog događanja, sastanke s potencijalnim klijentima koje će dogovoriti prije odlaska na sajam.

Prijave za natjecanje primaju putem elektroničke pošte, na adresu hgkit@hgk.hr, zaključno s 23:59:59 7. veljače 2014, a moraju sadržati opis aplikacije ili aplikacija koje se želi predstaviti na MWC-u (ukupno do 1.800 slovnih mjesta) te kratak (također do 1.800 znakova, s razmacima) opis tvrtke, obrta ili projekta uz obaveznu e-adresu, kao i broj mobitela predstavnika projekta.

Uz prijavu treba priložiti prezentaciju koja će biti predstavljena tijekom predstavljanja aplikacija/tvrtki/usluga/projekata na natjecanju. Prezentacija ne smije biti veća od pet MB. Trajanje predstavljanja je ograničeno na pet minuta po projektu.

HGK će od stručnjaka, pobjednika lanjskog natjecanja i čelnih ljudi Udruženja za informacijske tehnologije HGK te predstavnika medija formirati stručni žiri koji će od prijavljenih projekata do 10. veljače odabrati one najbolje za finalno natjecanje, planirano za 11. veljače.

Tijekom finala najbolji projekti će se predstaviti žiriju i publici petominutnim prezentacijama, nakon kojih će žiri odabrati tri najbolja projekta dok će publika svojim glasovima odabrati još jedan projekt.

Finale natjecanja bit će održano u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu, u dvorani na Novoj cesti 7, II. kat, 11. veljače s početkom u 17 sati.

Pitate li se što je Brokerage Event, reći ćemo vam kako je to sustav business-to-business razgovora na sajmu i konferenciji GSMA Mobile World Congress u čije web sučelje tvrtka unese svoj profil, svoje proizvode i specijalnosti te iz tog sučelja bira tvrtke za koje je zainteresirana ili kao ponuditelj ili kao kupac različitih rješenja.

Organizator Brokerage Eventa je Europska poduzetnička mreža (Enterprise Europe Network).

Dodatne informacije mogu se dobiti na stranici Udruženja za informacijske tehnologije HGK