NIJE DUGO TREBALO

Hakeri su već provalili kako zlorabiti novi Nintendov servis online

20.09.2018 u 11:02

Bionic
Reading

Nintendo Switch Online nije bio aktivan niti cijeli dan, a hakeri su već otkrili način kako učitati nove NES igre u postojeći katalog

Nintendo Switch Online je servis kojeg igrači moraju platiti kako bi online mogli igrati većinu igara namijenjenih igraćoj konzoli Switch.

Uz igre nudi i nekoliko značajki poput mogućnosti pohranjivanja spremljenih pozicija u igri u računalni oblak te preuzimanje kataloga s 20 NES igara. Taj katalog uključuje igre kao što su Super Mario Bros. 3 i River City Ransom, a dolazi s novom komponentom namijenjenom igranju više igrača odjednom zajedno online.

DIGITALNA ZABAVA

Tehno vodič: Izaberite igraću konzolu po svojoj mjeri

Pogledaj galeriju

Mimo toga te igre funkcioniraju manje-više kao i njihove izvorne inačice, veliki broj kojih je nedavno objavljen kao NES Classic. Navodno emulatori za oba izdanja funkcioniraju vrlo slično, što je hakerima omogućilo dodavanje vlastitih igara u katalog Switch Online.

Haker DevRin je na YouTubeu objavio video zapis koji, čini se, prikazuje uvod igre Battletoads na aplikaciji Switch Online NES. To je, pak, potaklo moddera po imenu KapuccinoHeck na istraživanje je li isti postupak moguć i s još dva naslova: OatmealDome i Master_F0x.

NES Switch Online - Rom Swapping PROOF Izvor: Društvene mreže / Autor: DevRin

Svoja je iskustva podijelio u nizu tvitova, tvrdeći kako je igre moguće hakirati razmjerno jednostavno, ali i kako ih nije moguće tek tako dodati na Switch. Između ostalog, postupak hakera izlaže stalnom riziku trajne zabrane korisničkog računa pri Nintendu.

U Nintendu još nisu reagirali na ove navode, piše Kotaku.