USUSRET PRAZNICIMA

Apel: Ne plaćajte minijaturni Super Nintendo više od ovoga

14.09.2017 u 12:02

Bionic
Reading

Prošlogodišnji blagdanski hit NES Classic bit će zapamćen kao slatki mali retro gadget kojeg nitko nije mogao kupiti zbog malog broja proizvedenih jedinica. Predsjednik američkog Nintenda Reggie Fils-Aimé zaklinje se da se priča neće ponoviti sa SNES Classicom - i nedaćama koje su zadesile sve koji su ga pokušali prednaručiti

Fils-Aimé je u razgovoru za Financial Times naglasio da manjak NES Classica nije reklamni trik. Šef američkog Nintenda također naglašava da je broj proizvedenih konzola temeljen na sporoj prodaji konkurentskih platformi za retro-gejming. Platformi koje nije proizveo Nintendo, kažu u Financial Timesu.

'Ne dajte previše, molimo vas!'

Unatoč najavljene cijene od 79,99 dolara, NES Classic se prodavao na Ebayju po astronomskim iznosima. Nintendov čelnik inzistira da ovog puta planira proizvesti dovoljno konzola da zadovolji potražnju diljem svijeta. 'Molio bih vas da se suzdržite od cjenkanja za SNES Classicom na online dražbama' naglasio je Fils-Aimé. 'Za novi Nintendo SNES Clasic ne biste smjeli dati više od 79,99 dolara'.

Ovi zabrinuti komentari dolaze kao reakcija na nekoliko skandala vezanih uz prednarudžbe koji su zadesile velike prodajne lance poput Best Buyja i Walmarta. Fils-Aimé kaže da su problemi koji su nastali 'izvan Nintendove kontrole' prebacivši krivicu na prodavače. Poznato je, naime, da su snalažljivi preprodavači koristili skripte koje bi bukirale prednarudžbe puno prije ostalih 'običnih i dobronamjernih' kupaca. 

Na ovakav komentar glavnog čovjeka Nintenda relativno je lako ne povjerovati, no valja također naglasiti da ni on sam nema previše optimizma oko isporuke dovoljno Nintendo Switcheva, najnovije konzole iz Nintendove radionice.

Problem je u prodaji

'Potražnja i zahtjevi šoping centara su ovdje, no pitanje je možemo li proizvesti više konzola? Zavisi o našem proizvodnom kapacitetu. Iskreno, naš cilj nije razočarati kupce koji su Switch htjeli kupiti kao božićni poklon, no menadžment kompleksnog sustava opskrbe je jako velik izazov' zaključuje Fils-Aimé.

Pripremite se za blagdansku kupnju!

Premda šef Nintenda nije išao u detalje o tome koji točno lanci u SAD-u stvaraju probleme, nakon pritiska medija rekao je 'postoji nekoliko problematičnih točaka'.

Ukratko: ako planirate ubosti SNES Classic krajem godine, imate sreće jer će ih biti hrpa. Ako ste ciljali na Switch, predlažemo da se malo požurite prije nego što nestanu.