ZAR OPET!?

Hakeri napali službene stranice u Brazilu i Arizoni

24.06.2011 u 10:48

Bionic
Reading

Hakeri su u četvrtak ponovo napali tri službene brazilske internetske stranice koje su zbog toga bile zatvorene više sati, doznaje se od ureda brazilskog predsjednika, dan nakon informatičkih napada na stranice brazilske vlade

"Internetska stranica tiskovnog ureda (brazilske predsjednice) poremetila se tijekom dana i informatičari su morali prekinuti rad kako bi pojačali njezinu sigurnost, ali nije bilo upada", rekao je glasnogovornik predsjedničina ureda.

Stranica koja objavljuje informacije o djelatnosti predsjednice Dilme Rousseff i Senata, bila je zagušena zbog velikog broja zahtjeva za pristup, zbog čega se morala zatvoriti na više sati.

Kako navode stručnjaci Službe za obradu podataka (Serpro), cilj ovih usklađenih akcija nije bio upad u vladine mreže, već zagušiti ih istodobnim slanjem milijuna zahtjeva za pristup.

Međunarodna hakerska skupina Lulz Security preuzela je odgovornost za te napade na stranice vlade i ureda predsjednice, u nizu poruka objavljenih u srijedu na Twitteru.

Hakeri koji su nedavno upali u server američkog Senata i srušili web-stranicu CIA-e, u četvrtak su napali službenu internetsku stranicu policije u Arizoni i objavili na internetu desetke policijskih dokumenata.