KRENULE PRIJAVE

Google ulaže 25 milijuna eura u AI obrazovanje u Europi

12.02.2024 u 15:32

Bionic
Reading

Google će uložiti 25 milijuna eura kako bi pomogao ljudima u Europi da nauče koristiti umjetnu inteligenciju (AI). Tehnološki div otvorio je prijave za socijalna poduzeća i neprofitne organizacije koje bi mogle doprijeti do građana koji će najvjerojatnije imati koristi od te obuke. 'AI će imati transformativni učinak na europsko gospodarstvo i Google je predan tome da ta prilika bude dostupna svima', naveli su iz tvrtke

Google će voditi takozvane 'akademije rasta' za tvrtke koje koriste umjetnu inteligenciju za proširenje poslovanja, a proširili su i svoje besplatne online tečajeve umjetne inteligencije na 18 jezika. Prijave su već krenule.

'Europa može prednjačiti u iskorištavanju umjetne inteligencije za stvaranje snažnog i pravednog gospodarstva — s produktivnijim industrijama, smislenijim radom i mnogim novim vrstama poslova. Želimo imati ulogu u osnaživanju europske radne snage, podržavajući ljude kroz promjene, tako da svi mogu imati koristi', pojasnili su iz Googlea o AI Opportunity Initiative za Europu.

'Istraživanje pokazuje da bi prednosti umjetne inteligencije mogle pogoršati postojeće nejednakosti - posebno u smislu ekonomske sigurnosti i zapošljavanja', rekao je Adrian Brown, izvršni direktor Centra za javni utjecaj u Europi.

'Ovaj novi program pomoći će ljudima diljem Europe da razviju svoje znanje, vještine i samopouzdanje u vezi s umjetnom inteligencijom, osiguravajući da nitko ne bude zapostavljen', ustvrdio je Brown, prenosi Reuters.

Prošlog mjeseca Google je najavio da će uložiti milijardu dolara u izgradnju podatkovnog centra izvan Londona, kako bi zadovoljio rastuću potražnju za internetskim uslugama u regiji. Podatkovni centar bit će smješten u gradu Waltham Crossu, oko 24 kilometara sjeverno od središta Londona.