MADE BY GOOGLE 2019

Streaming igara, pametne slušalice, pametni zvučnici i Pixel 4 - evo što nam je sve priredio Google

15.10.2019 u 13:42

Bionic
Reading

Google je na ovogodišnjoj prezentaciji Made by Google predstavio novi asortiman uređaja i usluga, a glavnu ulogu je imao najnoviji Android smartfon Pixel 4

Google već nekoliko godina u ovo doba predstavlja nove uzdanice svoje ponude hardvera u sklopu događaja Made by Google. Kao i svaki put do sad, glavne značajke bit će vezane uz softver koji pogoni ove uređaje, dijelom zato jer kompanija dobro zna da na tom području može dominirati tržištem.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Google

Google Stadia i Google Pixel Buds

Prezentacija je počela sa Googleovom vizijom o ujedinjenoj tehnologiji koja služi čovjeku i ne remeti njegovu svakodnevicu. Prvi konkretni proizvod, doduše, bila je Google Stadia - Googleov sustav za streaming igara koji će biti dostupan već od 14. studenog. Stadia omogućava streamanje videoigara na bilo kojem uređaju koji podržava Googleov softver, a naplaćivat će se putem mjesečne pretplate. Cijena još nije poznata.

Drugi predstavljeni proizvod su nove Pixel Buds bežične slušalice koje, prema Googleu, imaju ekstremno velik domet Bluetootha, što znači da, primjerice, mogu nesmetano funkcionirati u vrtu čak i ako je uređaj ostavljen u kući. Google Pixel Buds imat će 'radno vrijeme' od pet sati ili u slučaju prijenosnog punjača - 24 sata. Nove slušalice iz Googlea također imaju mogućnost regulacije glasnoće zavisno o glasnoći okoline te mogu 'slušati' govor tijekom poziva pomoću senzora koji očitava govor pomoću vibracija kostiju. Što se datuma izlaska i cijene tiče, slušalice će doći u proljeće iduće godine, a u SAD-u će koštati 179 dolara.

Pixelbook Go

Google je nakon slušalica predstavio novi laptop Pixelbook Go koji se, kao i konkurencija, oslanja na dugotrajnost i elegantni dizajn kako bi privukao fanove sve tanjih ultrabookova. Pixelbook Go pokreće ChromeOS. Što se hardvera tiče, Pixelbook Go će pokretati Intelov m3 i5 ili i7 procesor, dolazit će s 8 ili 16 GB RAM-a i diskom od 64, 128 ili 256 GB prostora. Uređaj je dostupan za prednarudžbu u crnoj boji i to po startnoj cijeni od 649 američkih dolara.

Google Nest Mini

Nova generacija pametnih zvučnika iz Googlea pored standardnih unaprijeđenih značajki nosi i ekološku notu - sva plastika u njima napravljena je od recikliranih plastičnih boca. Najnoviji predstavnik Nest obitelji je minijaturni zvučnik Nest Mini koji će biti dostupan od 22. listopada po cijeni od 49 američkih dolara. Nest omogućava komunikaciju među zvučnicima, brže pozivanje Google Assistanta i konačno - mogućnost komunikacije sa osobom na ulazu u kuću.

Google Pixel

Konačno, došao je red i na Googleov smartfon Pixel 4. Pixel 4 i Pixel 4 XL dolaze u tri boje - Just Black (crna), Clearly White (bijela) i Oh So Orange (narančasta). Google je u Pixel 4 smjestio senzor za prepoznavanje pokreta, pruživši dodatne opcije poput kontrole aplikacija mahanjem ispred uređaja ili automatskim gašenjem ekrana kada uređaj zaključi da ste ga stavili u džep.

Kako bi zaštitili korisničke podatke, dizajneri uređaja su omogućili ručno gašenje senzora za pokret te navodno spriječavaju drugim Google uslugama da dođu do privatnih korisničkih podataka. Smartfon dolazi sa ekranom frekvencije 90 Hz, a pridružena mu je dvostruka kamera opremljena standardnim i telefoto objektivom.

Pixel 4 XL ima ekran dijagonale 6.3 inča i QHD prikaz dok 5.7 inčni Pixel 4 dolazi sa 1080p rezolucijom. Što se hardvera tiče, oba pod poklopcem imaju Snapdragon 855, 64 ili 128 GB zapremnine i 6 GB RAM-a. Kamerice dolaze u kombinaciji primarne i telefoto portretne kamere koja pruža dvostruki zum putem hibridnog i optičkog fokusa.

Pixel će biti dostupan od 24. studenog po startnoj cijeni od 799 dolara. Cijena skupljeg Pixela 4 XL nije poznata.

  • +18
Made by Google 2019 Izvor: Screenshot / Autor: Google