VRATIO SE IZ CRNE RUPE

Stiglo je drugo poglavlje Fortnitea - dobili smo brodove, grupne emotikone, novu mapu i... pecanje?

15.10.2019 u 10:15

Bionic
Reading

Epic Games je nakon više od 24 sata neaktivnosti konačno razotkrio drugo poglavlje svoje super popularne igre za više igrača, a sve je začinio i službenim foršpanom

Fortnite je nedavno progutala crna rupa, no ne brinite - vratio se i dostupan je svima. Nakon što su igrini kreatori isključili cijeli sustav i doslovno igrin svijet usisali u crnu rupu, popularni multiplayer se vratio u novom poglavlju uparenom s animiranim foršpanom koji demonstrira najnovije značajke.

Plivanje, brodovi, pecanje, grupni emotikoni

Prvi i najveći novitet je potpuno nova mapa koja ima hrpu vodenih površina, no ne brinite - Epic je u kombinaciju ubacio brodove i mogućnost plivanja. Izražajni gejmeri moći će raditi i grupne emotikone poput 'high-fiveanja'.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Epic Games

Svemu je pridružen još jedan sustav poznat po podizanju zaraznosti igara, a to je sustav napredovanja putem malih aktivnosti poput sječenja drva ili građenja određenog elementa. Igra je također dobila mogućnost skrivanja u kontejnerima i drugim strukturama. Konačno, tu je nova mogućnost nošenja ranjenih suigrača ili gađanje istih bazukom koja liječi rane.

  • +2
Fortnite - slike iz foršpana druge sezone Izvor: Screenshot / Autor: Epic Games

Što se novčane strane novog poglavlja tiče, svi vlasnici Battle Passa dobit će 1500 V-bucksa.

Najnovija mapa donosi hrpu terena i znamenitosti koje će igru učiniti zanimljivom - plastova stijena u koje se možete sakriti ili eksplozivne bačve koje možete dignuti u zrak. Epic je također obećao modificiranje borbe - igrači će lakše birati i nadograđivati oružja, a svemu je pridružen novi sustav za sakupljanje XP-a i medalja.