TEHNO NOVITETI

Google Photos ima zanimljivu uslugu za obožavatelje klasičnih fotografija

06.02.2020 u 12:39

Bionic
Reading

Google ovih dana testira novu uslugu koja korisnicima šalje fizičke kopije deset fotografija iz njihovih Google Photos albuma - i to po izboru umjetne inteligencije. Usluga košta 8 dolara i trenutno je dostupna samo u SAD-u

Google polako testira novu uslugu za hrpu korisnika koji umjesto prelistavanja albuma na svojem smartfonu preferiraju one opipljive. Za 7.99 dolara mjesečno, američki tehnološki div će vam poslati deset isprintanih fotografija iz vašeg Google Photos albuma (koje je izabrala umjetna inteligencija). U obzir, prema 9to5Google, ulaze isključivo fotografije snimljene u posljednjih 30 dana.

Korisnici koji se predbilježe za uslugu mogu birati tri kategorije: uglavnom ljudi i kućni ljubimci, uglavnom krajobrazi i 'ponešto od svega'. Pretplatnici također imaju mogućnost uređivanja fotografija prije nego što ih otisnu.

Nova usluga stiže u jeku Googleovog nastojanja da razvije svoju uslugu Cloud Print i pretvori ju u pretplatnički model. Googleov Cloud Print je, podsjećamo, stigao 2017. te je pružao mogućnost ispisa albuma tvrdih i mekih korica, uokvirenih fotografija, kao i printanja na kioscima većih šoping centara.

Usluga mjesečnog ispisa fotografija trenutno je dostupna samo u SAD-u.