BOGATIJI SADRŽAJ

Google mijenja način prikazivanja rezultata pretrage, pogledajte o čemu se radi

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 23.05.2019 12:12
  • Objavljeno 23.05.2019 u 12:12
tportal

Izvor: Google / Autor: Google

Novi dizajn izgledom bi trebao više podsjećati na stupac s vijestima ispunjen objavama raznih izdavača na određenu temu.

Nemojte se iznenaditi ako uskoro primijetite promjene u načinu na koji Google prikazuje rezultate pretraživanja weba na mobilnim uređajima. Ti će rezultati uskoro početi prikazivati sličicu web odredišta i naziv iznad naslova pojedine web stranice kako bi bolje bio naglašen izvor informacije.

Novi dizajn trebao bi postupno biti dostupan tijekom nekoliko nadolazećih dana. Izgledom bi trebao više podsjećati na stupac s vijestima ispunjen objavama raznih izdavača na određenu temu.

znate li?

Ove stvari nikako ne smijete raditi dok punite pametni telefon

Pogledaj galeriju
6

Naglašavanje izvora trebalo bi pomoći u suzbijanju širenja lažnih vijesti. Web odredišta imaju potpunu kontrolu nad svojim nazivom i sličicom koja ih predstavlja u web pregledniku, pa bi trebalo biti lakše prepoznati vjerodostojne izvore kad se pojave skupa s onima kojima nije uputno posve vjerovati.

Iz Googlea daju naslutiti kako je novi dizajn iskorak prema stvaranju bogatijih stranica s rezultatima pretrage. Naime, omogućava dodavanje više akcijskih dugmadi i mogućnosti pretpregleda. Nije nemoguće kako će rezultati pretraživanja u skoroj budućnosti biti puno interaktivniji, piše Verge.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!