POVRATAK OTPISANIH

Google Maps se vraća na iPhone

13.12.2012 u 09:46

Bionic
Reading

Iako se spekuliralo hoće li Apple ponovno dopustiti Google Maps za svoje uređaje, nakon fijaska s vlastitim kartama morali su popustiti

Aplikacija Google Maps ponovno je dostupna u App Storeu za sve korisnike iPhonea i iPada, ponosno su objavili iz Googlea

Nova verzija popularne aplikacije za navigaciju dobila je zeleno svjetlo za prodaju nakon neslavnog Appleovog pokušaja izrade vlastitih karata.

Podsjetimo, Appleove karte su od samog početka bile kritizirane kao nedorađene i loše, što je rezultiralo otkazom Richardu Williamsonu, koji je bio zadužen za razvoj programa.

Tome treba pridodati prigovore nezadovoljnih korisnika, ali i upozorenje australske policije da se ne koriste Appleove karte zbog nepreciznosti i krivih navigacijskih uputa.

Stoga ne iznenađuje da su korisnici jedva dočekali nove Googleove karte za iOS.

Za razliku od Appleovih karata, koje su iskorištavale usklađenost sa Siri, Google Maps donosi pregršt drugih poboljšanja.

Tako korisnicima s Googleovim računom omogućava sinkronizaciju pretraživanja, uputa i pristupa favoritima, bez obzira koriste li iPhone, iPad ili računalo.

Uz to, Google je uključio Street View, podatke o javnom prijevozu, kao i glasovno navođenje korak po korak.

Osim izvorne inačice Google Mapsa, Google je za korištenje pustio SDK za iOS, inačicu koja omogućava ugrađivanje Googleovih karata u aplikacije za iOS.