TRIJUMF NA APP STOREU

Google Maps: Deset milijuna preuzimanja u dva dana

18.12.2012 u 17:02

Bionic
Reading

Korisnici iOS-a pohrlili su preuzeti aplikaciju koja im nije bila dostupna tri mjeseca, a koju Appleove mape nisu ni približno mogle zamijeniti

Nedugo nakon što je aplikacija Google Maps objavljena, zasjela je na prvo mjesto top liste najviše preuzimanih besplatnih aplikacija. Još uvijek je tamo, piše Computer World.

U Googleu su, razumljivo, zadovoljni tim rezultatom. Iz Applea se nisu još oglasili, no oni ni inače nemaju običaj objavljivati takve podatke. Kad to i čine, riječ je o zbirnim kumulativnim podacima za cijeli online dućan.

Zadnji put kad su to učinili, bilo je u ožujku ove godine, kad su objavili kako je od otvaranja App Storea 2008. godine zabilježeno 25 milijardi preuzimanja.

U Googleu imaju razloga trljati ruke jer su, putem glasnog negodovanja nezadovoljnih korisnika, uspjeli natjerati Apple na sramni uzmak. Koliko će u tome moći uživati, pitanje je.

Appleu bi odbijanje Mapsa u ovom trenutku donijelo samo nevolje. No, pitanje je hoće li nakon nekog vremena - kad napokon srede vlastitu aplikaciju - ipak onemogućiti korištenje App Storea za lifranje tog Googleovog proizvoda.