UPOZNAJTE BOLT EV

General Motors upravo je bacio Tesli rukavicu u lice

10.01.2016 u 07:35

Bionic
Reading

Chevrolet je upravo predstavio pretprodukcijski model svog prvog električnog automobila s velikim dosegom, Chevrolet Bolt EV

Vozilo bi na tržištu trebalo postati dostupno krajem ove godine, prije Teslinog Modela 3 koji bi u proizvodnju trebao krenuti 2017.
Bolt bi trebao koštati oko 30 tisuća dolara nakon poreznih olakšica te moći prijeći više od 320 kilometara s jednim punjenjem.

No, to nije jedino vrijedno spomena što se ovog vozila tiče. Evo još nekoliko zgodnih značajki.

1) Dolazi s dva zaslona osjetljiva na dodir.

Na upravljačkoj ploči su zaslon dijagonale 10,2 inča (25,9 centimetara) te zaslon dijagonale osam inča (20,3 cm). Veći zaslon moguće je prilagoditi svojim željama i potrebama. Služi za upravljanje većinom funkcija u samom vozilu.

2) Upravljačka konzola može poslužiti za bežično punjenje.
Također, nudi i dva utora za USB, pomoću kojih možete povezati smartphone s Appleovim CarPlayom ili Android Autom.

3) Auto je stalno umrežen Bluetoothom, pa se možete povezati s njim preko aplikacije bilo kad.
Chevroletova mobilna aplikacija omogućava provjeru stupnja popunjenosti spremnika, pokretanje automobila na daljinu, paljenje i gašenje klime i slično, a moguće ga je i otvoriti te pokrenuti korištenjem Bluetootha.

4) Ima pet kamera: jednu sprijeda, po jednu na svakom retrovizoru sa strane, 360 kameru i redovnu stražnju kameru.

5) Dok se puni, auto dobiva oko 40 kilometara dosega svaki sat. S 240-voltnim punjačem, napunit će se potpuno za devet sati.

411355,411281,411197,411267
6) Bit će bar djelomično autonoman.
Bolt dolazi sa značajkom koja prati položaj vozila u odnosu na linije na cesti. Ukoliko zastranite, vratit će vas na pravu putanju.

7) Sjedala su vrlo tanka.
Napravljena su od čvrste plastike s tankim slojem spužve, pa zauzimanju manje prostora. U vozilo bi bez problema trebalo stati pet ljudi. Kad se stražnja sjedala pogurnu naprijed, u prtljažniku ima gotovo 1,6 kubičnih metara prostora.