GEJMING I TEHNOLOGIJA

Gejming sajam E3 otkazan zbog koronavirusa, čeka se službena objava

11.03.2020 u 12:47

Bionic
Reading

Ako je vjerovati sve većem broju izvještaja, ovogodišnje izdanje E3-ja bit će otkazano zbog opasnosti od zaraze virusom Covid-19. Vijest dolazi nedugo nakon otkazivanja europskog gejming sajma GDC

E3, jedna od najvećih gejming konferencija na svijetu mogao bi ove godine biti otkazan. Događaj u Los Angelesu samo je jedno u nizu većih okupljanja koja su otkazana zbog bojazni od širenja zaraze. Razlog otkazivanja ne leži samo u odluci organizatora, već i izdavača koji ne žele ugrožavati zdravlje svojih predstavnika.

Navodna konačna odluka za otkazivanje događaja već je donesena, te se trenutno čeka službena objava, prenose Bloomberg i Ars Technica.

Objave vezane uz otkazivanje događaja stigle su nakon što je izdavač Devolver Digital na Twitteru objavio da kolegama predlaže da 'otkažu letove i rezervacije za hotel'.

E3, punim imenom Electronic Entertainment Expo organizira Entertainment Software Association. Sajam svake godine privlači oko 70.000 ljudi u Los Angeles, a cilj mu je promocija novih gejming tehnologija i proizvoda, kao i networking bitan za donošenje novih naslova na tržište.

E3 je samo jedan u nizu tehno i gejming događaja koji su otkazani zbog širenja koronavirusa. Velik broj najvećih tehnoloških kopmpanija poput Microsofta, Facebooka i Googlea u ovo su vrijeme predstavljali svoje nove proizvode, no čini se da će velika većina njih krenuti smijerom nedavno otkazanog europskog gejming sajma Game Developers Conference.