TEHNO RECENZIJA

Gejmerski miš Logitech G302 oduševit će fanove 'moba'

23.04.2015 u 07:33

Bionic
Reading

Premda je rađen za specifični žanr, ovaj Logitechov miš sve je osim onog što biste očekivali. Ovo, naravno, govorim u pozitivnom smislu

Izrada kontrolera za najpopularnije žanrove igara ne spada među trendove koji su osvanuli prominencijom igara poput World of Warcrafta i League of Legendsa. Pravi kralj ridikuloznih kontrolera Nintendo na ovom je zanatu zaradio milijune. Što je s ostalima? Pa u većini slučajeva kako bi zaradili novac na periferiji oni je moraju opravdati.

Jedna od takvih periferija koja prije svega cilja na vjerojatno najveću nišu PC gejminga, a to su mobeLogitechov je G302, minimalistički miš napravljen prije svega za igranje. Sad, ono zbog čega je ovaj miš toliko dobar radikalna je promjena filozofije u odnosu na konkurentske moba mišonje. Ovaj mali, naoko neugledni glodavac ima svega pet gumba. I to uključujući lijevi i desni gumb.

Njegova jednostavna filozofija temelji se na osnovnoj namjeni miševa, a to je ergonomija, jednostavnost i funkcionalnost. Tim rečeno, da nema pulsirajuće plavo svjetlo na bočnim stranama, na prvu loptu rekli bismo da se ovdje radi o mišu od 100 kuna. Međutim, prvi put kada ga primite u ruku, stvari postaju kristalno jasne. Ovaj minimalistički gejmerski miš napravljen je za kontrolu i lako privikavanje.


Zaboravite dvadesetak tipaka koje programirate preko softvera. Riješite se fobija o satima privikavanja na pozicije. Prestanite razmišljati o RGB LED osvjetljenju. Ovdje gledamo u jednostavni i predivno dizajnirani miš koji zahvaljujući jako kvalitetnom laserskom senzoru od 4.000 dpi-a posao radi sjajno.


Njegova mala težina također je ovdje sa svrhom. S obzirom na to da je predviđen za mahnite pokrete, ovo dolazi kao plus. Dominacija lijevog i desnog klika, koji ovdje zauzimaju oko 40 posto sveukupne gornje plohe miša također osiguravaju da ne promašite klik.

Konačno, cijena od 350 kuna za doista izvanredan miš dodatan je razlog eventualne kupnje s obzirom na to da najbliža konkurencija u vidu izvrsnog Razer Blackaddera spokojno sjedi u cjenovnom rangu od preko 600 kuna.

Dakle, zbrojimo li sve navedene prednosti, rekli bismo da se radi o najboljem mišu za Mobe zasad. Pa možda i ne. Problem s G302 leži u njegovoj ergonomiji. On, naime, nije rađen za jednu vrstu gripa, a to je takozvani 'dlan'. Ako ste kojim slučajem jedan od igrača koji miš vole držati površinom čitave ruke, postoji realna šansa da će vam se miš tijekom divljeg mlataranja prevrnuti.


Također, radi se o relativno malenom mišu što znači da ako imate ruke prosječnog mutiranog orangutana, male su šanse da će 10 centimetara površine biti dovoljno za vas. Ako pak imate prosječan dlan, ne koristite dlan grip i volite mobe, G302 Daedalus Prime doslovce je najbolji miš koji za 350 kuna možete kupiti.

Logitech G302 - specifikacije:

Visina: 38 mm
Širina: 66 mm
Dužina: 116 mm
Težina: 122 g
Senzor: 4000 dpi
Cijena: 350 kn (instar