MR. CLIPPY & DR. POKE

Gates i Zuckerberg podučavat će kodiranju

15.10.2013 u 09:36

Bionic
Reading

Organizacija Code.org pokrenula je kampanju 'Sat programiranja', u sklopu koje će studentima računalno programiranje predavati i zvučna imena. Hoće li biti riječi i o dostignućima kao što su Clippy i poke, pitamo se

Iako je više rasprostranjeno no što je ikad bilo, programiranje je brojnim studentima još uvijek prilična misterija.

Deset milijuna američkih studenata imat će priliku pobliže ga upoznati tijekom kampanje Sat programiranja, koja će biti održana u sklopu Tjedna računalnih znanosti, od 9. do 15. prosinca, piše CNET

U akciji sudjeluju Bill Gates, Mark Zuckerberg, suosnivač Twittera Jack Dorsey i suosnivač Linkedina Reid Hoffman, a kampanju su podržali Google, Microsoft, Amazon, Apple, Yahoo i drugi. Gates i Zuckerberg održat će i predavanja.

Studenti će poduku moći pratiti putem udžbenika koji će biti dostupni online, putem pametnih telefona ili u učionicama. Riječ je u edukativnoj igri koja podsjeća na Angry Birds i Plants vs Zombies. U sastavljanju udžbenika sudjelovali su inženjeri iz Microsofta, Googlea, Twittera i Facebooka.

Sudjelovanje nije obavezno, ali studenti koji se uključe mogu osvojiti nagrade, poput besplatnih 10 GB na Dropboxu, računala za cijeli razred ili skupnu videokonferenciju s Gatesom, Dorseyem ili Susan Wojcicki, Googleovom dopredsjednicom za oglašavanje i trgovinu.