OD TVORACA APPLEOVE 'SIRI'

Galaxy S8 dobit će posebnog i naprednog virtualnog asistenta

07.11.2016 u 11:36

Bionic
Reading

Samsung Electronics je u nedjelju otkrio kako planiraju pokrenuti potpuno novi digitalni servis za nadolazeću perjanicu Galaxy S8. U pitanju će biti 'umjetna inteligencija', tj. virtualni asistent na kojem će raditi i neki od tvoraca Appleovog asistenta Siri

Reuters navodi kako je južnokorejski div u listopadu najavio kupovinu Viv Labs Inc., tvrtke čiji su osnivači svojevremeno na ovaj ili onaj način radili na Appleovoj pomoćnici Siri. Ovo u konačnici znači da Samsung neće koristiti (samo) Googleov servis za digitalnog pomoćnika, već će razviti vlastiti - vjerojatno nazvan Viv.

Viv Labs je mlada kompanija koja je još početkom godine imala nekoliko demonstracija snage svog virtualnog pomoćnika, koji je, zahvaljujući naprednom strojnom učenju, izrađivao vlastite algoritme za dovršavanje zadaća. Mnogi su ovo ocijenili impresivnim korakom za razvoj ovog segmenta, a to su očito uvidjeli i u Samsungu.


S tim rečenim, prošlo je malo vremena od kupovine - pa je lako postaviti pitanje kako točno Samsung planira 'nabrzinu' integrirati sve što je potrebno za rad Viv? Rješenje je relativno jednostavno, otkriva Samsungov VP Rhee Injong.

'Developeri mogu postaviti i priložiti servise agentu. Čak i da Samsung ne napravi ništa vlastito, što je više vezanih servisa, ovaj agent će postati sve pametniji, učiti od novih servisa i razvijati rješenja kojima će na jednostavan način upravljati krajnji potrošač.'

O Galaxyju S8 kruži već niz glasina, no pored one uobičajene o hardveru - softverska strana priče bi u prvom dijelu sljedeće godine mogla biti ključna.