AH, TAJ IPHONE

Francuz tuži Uber zbog propusta koji mu je uništio brak; traži 45 millijuna eura

12.02.2017 u 09:50

Bionic
Reading

Zahvaljujući prilično bizarnom bugu, muškarac iz Azurne obale 'zaradio' je razvod braka te je ubrzo nakon toga poznatu firmu odlučio odvući na sud

Sudeći po reportaži Le Figara, muškarac tvrdi da je posudio iPhone sada bivše žene te se ulogirao u Uber. Ubrzo nakon toga navodno se odlogirao, a aplikacija je nastavila ženi slati podsjetnike o njegovoj lokaciji. 'Potankosti poput imena vozača, broja njegovih tablica i vremena dolaska mogle su se pročitati poput otvorene knjige' piše u Le Figaru. Bez da idemo previše u detalje, recimo da su informacije koje su došle do supruge bile dovoljne da ubrzo pokrene proces rastave braka.

Uglavnom, kako stvari stoji, sada slobodni muškarac odlučio je Uber tužiti za 45 milijuna eura. Prvo saslušanje zakazano je za idući mjesec.

Franšiza Uber France dala je sljedeću izjavu: 'Uber javno ne komentira individualne slučajeve, pogotovo one vezane uz bračnog para posred rastave'.

Francuski časopis tvrdi da su njegovi novinari uspjeli replicirati spomenuti bug, odnosno postigli su da drugi iPhone počne slati podsjetnike bez upisane lozinke.. Međutim, problem je u tome što bug navodno ne šalje točnu lokaciju. Ovaj bug su potvrdili i neki korisnici Twittera.

Tiskovina tvrdi da verzija softvera za iPhone čija je posljednja nadogradnja bila 15. prosinca ima ovaj bug. Verzija na Androidu navodno nema ovih poteškoća.