PORUKA UMJESTO PORUKE

Facebook želi zamijeniti SMS

05.12.2012 u 10:02

Bionic
Reading

Nova Facebookova aplikacija za razmjenu poruka želi zamijeniti SMS i cilja na one koji ne koriste Facebook

Facebook je predstavio novu verziju svog Messengera koja, prije svega, cilja na ljude koji još ne koriste Facebook, ali bi to u budućnosti možda mogli.

Dosad je za korištenje Messengera bio potreban korisnički profil na Facebooku, odnosno e-mail adresa, no s novom verzijom dovoljno je ime i broj mobilnog telefona. I Facebookova aplikacija koja je trenutno dostupna samo za Android.

Messenger zapravo funkcionira kao aplikacija za razmjenu poruka u realnom vremenu, uz jednu iznimku. Za njegovo pokretanje nije potreban pametan telefon.

Aplikacija će biti dostupna u Južnoafričkoj Republici, Indiji, Australiji, Argentini i Venezueli, područjima na kojima Facebook još vidi prostora za rast.

Kako je istaknuo Facebookov direktor proizvoda Peter Dang, cilj im je omogućiti onima koji inače ne bi koristili Facebook da isprobaju neke njegove značajke bez potrebe za otvaranjem profila.

U budućnosti bi, kaže Dang, tim korisnicima moglo biti omogućeno i dijeljenje fotografija, odnosno stavljanje poruka o statusu, prenosi Cnet

Ovo nije prvi pokušaj Facebooka da u svoju mrežu uvuče i ljude koji ga inače ne koriste.

Prije otprilike godinu i pol predstavili su aplikaciju Facebook for Every Phone koja omogućava pristup Facebooku i s mobitela starije generacije.

Aplikacija je bila hit u zemljama u razvoju u kojima većina stanovništva koristi starije, jeftine telefone.