IZOSTAT ĆE POSEBNe opcije

Facebook ove godine ne vije zastavu duginih boja

04.06.2018 u 14:00

Bionic
Reading

Prošle godine ste na ograničeno vrijeme mogli dobiti prilagođeno dugme za reakciju u obliku zastave s duginim bojama. Ništa od toga i 2018., čini se

S prvim danom lipnja počeo je i Mjesec ponosa. Prošle godine ste, ako ste lajkali stranicu na Facebooku LGBTQ@Facebook, na ograničeno vrijeme mogli dobiti prilagođeno dugme za reakciju u obliku zastave s duginim bojama. Ove godine to neće biti dostupno, piše Verge.

koji je vama najdraži?

Poljubac, srce ili smiješak? Pogodite koji emoji WhatsApp najviše voli

Pogledaj galeriju

Najveća društvena mreža svijeta uvela je - uz već dobro poznati Like - dodatne emotikone za reakcije još 2016. godine. Od tad su u nekoliko navrata eksperimentirali s novima. Za Majčin dan tako su 2016. i 2017. izbacili ljubičasti cvijet, kao i posebno obilježili 50. godišnjicu serijala Zvjezdane staze (Star Trek).

  • +20
Novi Samsungovi emotikoni Izvor: Emojipedia / Autor: Emojipedia

No, ove godine nije bilo cvijeta za Majčin dan, a neće biti niti zastave duginih boja. Glasnogovornica Lisa Stratton priopćila je kako Facebook više neće obilježavati veće praznike, blagdane i kulturna događanja posebnim dugmadima za reakcije.

Ipak, Mjesec ponosa bit će obilježen na druge načine: posebnim okvirima za profile, objavama i pozadinama, kao i filterima proširene stvarnosti za aplikaciju Messenger.