SONY ERICSSON

Facebook i Windows Live na Xperiji X1

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 09.12.2008 09:41
  • Objavljeno 09.12.2008 u 08:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U suradnji s Facebookom i servisom Windows Live, Sony Ericsson je predstavio najnovije panele za svoj multimedijski konvergentni telefon, Xperiju X1. Ovi paneli usmjereni na web dolaze kao dodatak postojećem panelu za povezivanje na Dashwire

Nova Facebookova aplikacija, napravljena za Sony Ericsson, koristi jedinstveno sučelje Xperije™ X1 kako bi prikazala intuitivnu verziju web stranice, stavljajući fotografije prijatelja na radnu površinu telefona (zaslon na čekanju) i prikazujući njihov najnoviji ažurirani status kada korisnik dodirne njihove fotografije.

Nove funkcije koje su dostupne kroz panel Xperia X1 Facebook uključuju potpuno novi vizualni prikaz statusa prijatelja, jednostavno i brzo postavljanje fotografija na Facebook te jednostavan pristup Facebook listi prijatelja i njihovim brojevima telefona, s mogućnošću pozivanja broja jednim klikom.

Xperia X1 označava i početak partnerstva između Sony Ericssona i Microsofta. Uz to što se X1 temelji na fleksibilnom i snažnom operativnom sustavu Windows Mobile 6.1, koji dodatno proširuje povezanost telefona s Microsoft Web i PC iskustvima, novi Windows Live panel omogućava korisnicima Xperije X1 da trenutno imaju sve svoje postojeće Windows Live kontakte i značajke na svom telefonu.

Panel Windows Live koristi postojeći Windows Live ID za sinkronizaciju kontakata koji su spremljeni u telefonskom imeniku X1 te omogućava jednostavan pristup intuitivnom Microsoftovom sučelju za razmjenu poruka, uključujući Hotmail i Live Messenger, najraširenije svjetske besplatne usluge instant poruka. Panel korisnicima također omogućava pristup funkciji Windows Live Search, koja je prilagođena mobilnim telefonima i može se aktivirati i kontrolirati glasovnim naredbama. Ostale usluge Windows Live bit će uklopljene u panel tijekom godine.

Dashwire panel besprijekorno sinkronizira X1 i njegov sadržaj s korisnikovim računalom i s webom. Dashwireov besplatni servis pomaže korisnicima da automatski sinkroniziraju kontakte, SMS poruke, fotografije, video isječke, pozive i postavke sa svog telefona s privatnim zaštićenim web računom, omogućavajući im da pristupe svojim informacijama kada su ispred računala ili koristeći svoju Xperiju X1 kada su u pokretu. Također olakšava korisnicima da naprave sigurnosnu kopiju kontakata, pošalju SMS s weba te podijele svoje fotografije i video isječke s prijateljima i na društvenim stranicama kao što su Facebook, Flickr, Twitter, FriendFeed i Bebo.

Facebook, Windows Live i Dashwire dostupni su za besplatno preuzimanje putem servisa za preuzimanje na telefonu i sa Sony Ericssonove web stranice, gdje ih se može pronaći zajedno s prvim panelima Sony Ericssona i Spb softwarea. Paneli se također mogu preuzeti s web stranice Sony Ericsson Fun & Downloads.
www.sonyericsson.com/fun

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi