ORGANIZIRALI SE

Facebook čekaju pregovori sa sindikatom, evo što traže

25.07.2017 u 12:58

Bionic
Reading

Više stotina radnika jednog od dobavljača radne snage najveće društvene mreže svijeta osnovalo je sindikat kako bi izborili bolje uvjete rada

Više od 500 djelatnika u kafićima u Facebookovom sjedištu u gradu Menlo Park u Kaliforniji (SAD) udružilo se u sindikat i traže veće plaće jer si ne mogu priuštiti visoke stanarine u Silicijskoj dolini.

Radnici su zaposleni u Flagship Facility Services, jednoj od tvrtki koje Facebook koristi kako bi popunio pozicije domara, zaštitara i tome slično.

Zbog blizine Silicijske doline San Francisco je jedan od najskupljih gradova na svijetu kad je u pitanju najam nekretnina.

Uslijed povećane potražnje kako bi se udomilo zaposlenike tehnoloških tvrtki poput Facebooka, Googlea i drugih cijene najma su drastično povećane ne samo u San Franciscu već i u njegovoj okolici.

Glasnogovornik Facebooka je Business Insideru rekao kako se tvrtka nije usprotivila uspostavi sindikata, ali nije odgovorio na pitanje hoće li povećati plaću s minimalnih 15 dolara po satu, kao i 15 dana godišnjeg odmora, koliko sad nudi vanjskim partnerima. To će biti predmet pregovora predstavnika Facebooka i sindikata.