OBOGAĆIVANJE PONUDE

Facebook će uskoro biti potpuno preplavljen animiranim GIF-ovima

29.03.2017 u 11:41

Bionic
Reading

Pored tipki za lajkanje sadržaja ili kakvog postojećeg emotikona/naljepnice, Facebook bi u skorije vrijeme mogao dobiti i posebnu tipku namijenjenu animiranim GIF-ovima

Baš kao i u slučaju Facebook Messengera, GIF-ovi će se povlačiti sa servisa Giphy (i Tenor). Za sada u komentarima korisnici mogu linkati sadržaj sa servisa kao što je Imgur, što Facebook može pretvoriti u sadržaj koji se animira u komentarima, no riječ je o relativno nezgrapnom rješenju. 

U izjavi za medije Facebook je tek potvrdio da rade na ovoj mogućnosti jer su 'svjesni toga da svatko voli dobar animirani GIF kao reakciju'. Međutim, za sada je riječ tek o ograničenom testu kod malog dijela korisnika koji će imati priliku upotrijebiti tipku za GIF-ove. 

Zanimljivo je to da je Facebook godinama bio protiv uvođenja GIF-ova u svoje servise smatrajući da bi takav sadržaj zbunjivao korisnike na društvenoj mreži. Istovremeno su servisi poput ranije spomenutog Imgura doživjeli pravi procvat, a mediji su sve više i više koristili GIF-ove umjesto uobičajenog tekstualnog sadržaja kombiniranog s videomaterijalom. Kada su uočili tu popularnost, kao i činjenicu da se rast broja novih korisnika Facebooka drastično usporio, Zuckerbergova tvrtka počela ih je uvoditi na mala vrata. 

Godine 2015. Messenger je tako dobio podršku za razmjenu GIF-ova, a statusi i komentari na Facebooku sada 'znaju' učitati animiranu datoteku ako je linkana i čini se da će to napredovati. 

U skorije vrijeme po svoj prilici neće biti potrebno ići ručno na slikovne servise kako bi se reagiralo animiranim GIF-om - bit će dovoljno pritisnuti tipku i pretražiti sadržaj izravno na najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu. Mnogi se već sada plaše da je Facebook u sirovom dodavanju funkcija jednostavno pretjerao, no nema mjesta za žalbu - većina ipak bira svoje. Korisnici, dobrodošli u eru MySpace 2.0!

Via Mashable