NOVITETI

Evo kakve je smartfone Asus pripremio za hrvatsko tržište

06.07.2017 u 10:12

Bionic
Reading

Asus i Mobis electronic predstavili su u Zagrebu niz pametnih telefona koje kineska tvrtka već nudi na hrvatskom tržištu ili će ih ponuditi tijekom nadolazećih tjedana i mjeseci

Među predstavljenim novitetima izdvajaju se modeli ZenFone AR i ZenFone LIVE, koji bi se na tržištu trebali pojaviti najkasnije tijekom idućih mjesec do mjesec i po.

ZenFone AR opremljen je za korištenje proširene i virtualne stvarnosti (AR/VR). U Asusu kažu kako je riječ o prvom pametnom telefonu koji omogućuje korištenje platformi Tango i Daydream. 

Tango je aplikacija bazirana na skupu senzora i računalnih softvera koju su razvili u Googleu, a koja omogućuje igranje i navigaciju u zatvorenim prostorima pomoću AR-a. Daydream je Googleova platforma za virtualnu stvarnost na mobilnim telefonima.

ZenFone AR je, kažu u Asusu, najtanji i najlakši uređaj koji omogućuje korištenje aplikacije Tango, što je omogućeno sustavom Asus TriCam koji se sastoji od glavnog fotoaparata od 23 MP, fotoaparata za praćenje kretanja i kamere s mogućnošću percepcije dubine. 

Za razliku od sustava s tri kamere na drugim uređajima, dizajn ovog sustava omogućuje da telefon bude tanji i lakši.

ZenFone AR pogoni procesor Qualcomm Snapdragon 821, optimiziran za aplikaciju Tango. Prvi je smartfon na svijetu, tvrde u Asusu, koji je opremljen s osam GB radne memorije (RAM-a). 

Explore A Whole New World with Augmented Reality - ZenFone AR | ASUS Izvor: Društvene mreže / Autor: Asus

Zaslon je WQHD Super AMOLED, dijagonale 5,7 inča (14,4 centimetra), a tu su i novi petomagnetni zvučnik i operativni sustav Android 7.0 Nougat, između ostalog.  

ZenFone Live nudi, u sklopu aplikacije BeautyLive, ugrađenu i optimiziranu tehnologiju za uljepšavanje fotografija u stvarnom vremenu.

Aplikacija BeautyLive kombinira pametne algoritme i hardversko ubrzanje kako bi automatski stvorila slike glatke kože i uklonila nepravilnosti. Integrirana je s Facebookom, Instagramom i YouTubeom. 

ZenFone Live - Livestream beautifully | ASUS Izvor: Društvene mreže / Autor: Asus

Osim toga, ZenFone Live ima dva mikrofona MEMS čija je zadaća smanjenje pozadinske buke tijekom razgovora u glasnim okruženjima, prednju LED bljeskalicu koja osvjetljava stvarne tonove kože, 13-megapikselnu kameru s otvorom blende f/2.0, petoprizmnu stražnju leću i kućište s metalnim premazom.

Kad se nađe u prodaji - tijekom idućih nekoliko tjedana - trebao bi koštati oko 1.200 kuna.