obračun na mrežama

Elon Musk mora na sud zbog uvredljivog komentara na Twitteru

29.10.2019 u 12:21

Bionic
Reading

Pravni problemi šefa SpaceX-a i Tesle ne prestaju. Ekscentrično ponašanje na Twitteru (kao i hrpa događaja koji su slijedili) zaradilo mu je odlazak do optuženičke klupe - ovog puta zbog klevete

Nastojanje Elona Muska da poništi tužbu zbog klevete koju je pokrenuo spasitelj nogometne momčadi na Tajlandu pao je u vodu. Sudac u Los Angelesu odbio je Muskov prigovor te dozvolio nastavak parnice. Optužba za klevetu temelji se na tvitovima u kojima je Musk spasitelja Vernona Unswortha nazvao 'pedo likom', prenosi Bloomberg. Musk je također slao emailove BuzzFeedovom novinaru Ryanu Macu i te poruke su, očekivano, također završile na sudu.

Optužbe za klevetu

Porota će, prema zaključku suca Stephena Wilsona, odlučiti hoće li se te objave i poslane poruke računati kao bezobzirni nemar.

Debakl je počeo tijekom operacije spašavanja na Tajlandu kada se grupa dječaka slučajno zatočila u pećini. Musk i nekoliko njegovih tehnologa napravili su malu podmornicu koju bi poslali na Tajland, no Unsworth je tijekom intervjua za CNN cijeli Muskov podvig prozvao 'predstavom za javnost' te je Musku rekao da si tu podmornicu 'može zabiti tamo gdje najviše boli'. Musk je na sve ovo reagirao nizom objava koje su kulminirale tvitom 'Sori, pedo liče, sam si to tražio'. Musk je sve ove poruke pobrisao i naknadno se ispričao, samo da bi mjesec dana kasnije Unwswortha nazvao 'silovateljem djece' u porukama koje je poslao novinaru Buzzfeeda.

svemirske razglednice

Pogledajte najbolje fotografije Sunčevog sustava, snimljene u desetljeću u kojem ste se rodili

Pogledaj galeriju

Musk je unajmio kriminalca

'Zbilja se je**no nadam da će me tužiti' napisao je Musk u poruci. Kako stvari stoje, želja mu se je s vremenom i obistinila. Nakon prvog vala objava na Twitteru, Musk je unajmio privatnog istražitelja da prokopa po Unsworthovoj prošlosti, piše u izvješću suda. Problem je, doduše, što je taj privatni istražitelj također optuženi kriminalac. U mailu novinaru Buzzfeeda Musk je rekao da je Unsworth u Tajlandu oženio dvanaestogodišnjakinju.

Prema Unsworthovim riječima, privatni istražitelj uopće to nije ni spominjao Musku. Unsworth, naime, naglašava da je svoju ženu upoznao u Londonu - kada je imala 32 godine.