NIJE PRVI PUT

Elon Musk je opet tvitnuo sliku Mjeseca i nazvao ga Marsom

12.03.2020 u 11:41

Bionic
Reading

Teško je vjerovati kako šef tvrtke SpaceX nije svjestan razlike između ta dva nebeska tijela, pa se može pretpostaviti kako je ponovno odlučio malo trolati tviteraše

Prije devet mjeseci Elon Musk tvitnuo je sliku Mjeseca uz popratni tekst Occupy Mars (Okupirajte Mars). Tvitovi koji su upozorili na pogrešku prikupili su desetke tisuća lajkova.

To ekscentričnog milijardera nije spriječilo da ponovno tvitne istu sliku.

Čini se izvjesnim kako je Musk, čija tvrtka SpaceX razvija raketu za put do Marsa, svjestan pogreške. SpaceX prodaje majice s istim grafičkim rješenjem od 2014. godine, ali je na njima doista prikazan Crveni planet.

SLIKE SVEMIRA

NASA je ugasila teleskop Spitzer: Pogledajte neke od njegovih najljepših fotografija

Pogledaj galeriju

Prije no što je tvitnuo sliku Musk je napisao kako je 'Mars bog rata, a memovi su oblik ratovanja... I zabavni, također!'

Kad je u lipnju prošle godine prvi put objavio spornu sliku Muska su brzo zbog toga pozvali na red na webu. Odgovorio je nasmijanim emotikonima i popratnim tekstom koji je glasio 'i Mjesec također'. Isti tekst našao se i uz ovaj tvit.

Poznati fizičar Neil deGrasse Tyson također se uključio i tvitnuo fotografiju sebe dok nosi majicu SpaceX-a.

Musk već godinama zagovara razvoj rakete koja bi dovela ljude do Marsa, ali je nedavno rekao kako je zabrinut zbog brzine inovacija.

Upozorio je kako će, ako se inovacije ne ubrzaju, on biti definitivno mrtav prije nego što će ta misija biti obavljena, prenosi Business Insider.