INTERNETSKI PREGLEDNICI

Edge slavi rođendan: Ovog će mjeseca dobiti nekoliko izvrsnih značajki

22.01.2021 u 10:07

Bionic
Reading

Sve bolji Microsoft Edge ovog mjeseca dobiva nekoliko novih funkcija uključjući vizualne teme i upravitelja zaporki

Microsoft je ovog tjedna službeno najavio nekolko šarenih tema za svoj preglednik Edge. Vizualna nadogradnja dolazi rukom pod ruku sa 'uspavanim' karticama koje štede sistemske resurse i novim poboljšanim ikonama. Što se tema tiče, one dolaze u raznim oblicima: od jednostavnih boja do onih koje koriste tematike videoigara: Haloa, Microsoft Flight Simulatora i Forza Horizona, objašnjava Verge.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Microsoft

Microsoft će također nadograditi ikonice u Edgeu kako bi ih uskladio sa novim dizajnom Fluent. 'U našoj najnovijoj nadogradnji ćete vidjeti poboljšane ikone u Microsoft Edgeu koje su zaobljenije i mekše' objasnila je Liat Ben-Zur, izvršnia direktorica Microsofta koji radi na inicijativi 'Modern Life'. 'Ovo je tek početak našeg dizajnerskog putovanja - već radimo na načinima na koje ćemo Fluent prožeti kroz ostatak naših proizvoda. Jedva čekamo novu viziju podijeliti s vama.'

Microsoft pored novog izgleda dodaje nekoliko konkretnih funkcija. Nove 'uspavane' kartice dolaze kako bi poboljšale performanse preusmjeravanjem resursa na samo aktivne kartice ukoliko preglednik zaključi da ih je previše otvoreno odjednom. Tako će Edge automatski trošiti manje resursa samog računala te omogućiti bolje performanse u karticama koje korisnik zapravo gleda.

Bolje lozinke uz Microsoft

Microsoft također uvodi novi menadžer za lozinke. Edge će početi predlagati složene i sigurne lozinke za prijavu na nove stranice ili izmjenu onih koje već imate. Program će također imati sustav koji će korisnika upozoriti ako mu je lozinka procurila online.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Microsoft

Za kraj, Edge uvodi sinkronizaciju kartica i povijesti pregleda. Nove značajke postat će dostupne u mnogim zemljama, omogućivši korisnicima da počnu surfati na računalu i to nesmetano nastave na smartfonu.