NAGRADA BOŽO TEŽAK

Dražen Tomić informatički je novinar godine

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 04.06.2014 15:41
  • Objavljeno 04.06.2014 u 15:41
Oleg Maštruko Dražen Tomić Tanja Ivančić Belošević  SAP Božo Težak

Oleg Maštruko Dražen Tomić Tanja Ivančić Belošević SAP Božo Težak

Izvor: Promo fotografije / Autor: SAP Hrvatska

Slobodnog novinara, osnivača i glavnog urednika news-sitea ICTBusiness.info odabrali su članovi Zbora informatičkih novinara pri Hrvatskom novinarskom društvu

Dobitnica nagrade za 2013. godinu u kategoriji najboljeg novinarskog uratka je Tanja Ivančić Belošević iz Večernjeg lista, dok je dobitnik godišnje nagrade u kategoriji najboljeg uredničkog uratka Oleg Maštruko, urednik mjesečnika Mreža


Za svo troje laureata to nisu prve nagrade SAP ICT Journalist Božo Težak. Tomić je 2010. godine nagrađen za najbolji članak, za tekst objavljen 2009. u Business.hr-u te 2004. za članak objavljen u Dnevniku

Ivančić Belošević je nagrađena 2012. za najbolji urednički uradak, dok je Maštruko nagradu u istoj kategoriji osvojio za 2011. i 2010. godinu, kao i za najbolji test informatičke opreme 2003. godine.

Ovogodišnje nagrade su dodijeljene tijekom poslovne konferencije SAP Forum u Zagrebu, pred više od 450 sudionika konferencije i kolega novinara.

'Nagrada je dokaz da se dugogodišnji trud i rad isplati. Pokretanje portala ICTbusiness.info i ova nagrada kruna su dvadesetogodišnjeg truda u novinarstvu koje je, na žalost, danas u vrlo teškom stanju jer mnogi su kolege posljednjih godina ostali bez posla.

Kada vam struka dodijeli nagradu onda ona ima posebnu težinu, zbog čega mi je posebno drago da sam baš ove godine dobitnik.

Naravno nagrada je obveza da se ne posustane i da zajedno s ekipom koja stoji iza portala ICTbusiness.info i nedavno pokrenute TV emisije ICTbusiness nastavimo na stvaranju kvalitetnog i zanimljivog, relevantnog sadržaja. Jer sadržaj uvijek pobjeđuje', rekao je Tomić po primitku nagrade.

Najboljim novinarskim uratkom žiri je ocijenio članak Tanje Ivančić Belošević pod nazivom Optička infrastruktura u Hrvatskoj, objavljen u časopisu Bug, dok je najboljim uredničkim uratkom ocijenjen mjesečnik Mreža, broj izdanja 4/2013.

Radove je ocjenjivao žiri u sastavu: Hrvoje Balen, član uprave Algebre; Marko Biljan, direktor korporativnih komunikacija SAP-a; Vladimir Lulić, glavni tajnik HND-a; Ana Đorđević, predsjednica Zbora informatičkih novinara HND-a i ICT novinarka za 2012. godinu te Igor Mikulić, član središnjeg Odbora HND-a. i urednik u Glasu Slavonije.

Nagradu SAP ICT Journalist Prize Božo Težak ustanovila je 2001. godine tvrtka SAP Hrvatska. Zbor informatičkih novinara Hrvatskog novinarskog društva 17. prosinca 2003. godine prihvatio je sudjelovanje u stručnom dijelu dodjele godišnjih nagrada za najbolje novinarske radove iz područja informatike i komunikacija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!