imate iphone?

Došlo je do promjene plana! Evo što sve donosi iOS 17

30.03.2023 u 08:18

Bionic
Reading

Nadolazeća verzija Appleovog mobilnog operativnog sustava prvo je trebao doći kao velik ispravak postojećih bugova, no izgleda da su se planovi promijenili

Apple uz iOS 17 nije planirao donijeti velika ažuriranja s iOS-om 17, no prema najnovijem izvješću, došlo je do promjene plana.

Prema Marku Gurmanu iz Bloomberga, očekuje se da će iOS 17 'donijeti nekoliko najtraženijih značajki'. Nakon izbacivanja iOS-a 16 koji je došao sa nadogradnjama poput uređivanja ili poništavanja slanja poruka, novim zaključanim zaslonom s ažuriranjima uživo i skupnim uređivanjem fotografija. iOS 17 je prvotno bio planiran kao niz podešavanja i poboljšanja postojećih značajki, čime bi se izbjegao scenarij iOS-a 16 i bugova koje firma ispravlja još i danas.

Strategija se, piše Gurman, promijenila, a Apple navodno uključuje nekoliko značajki koje će zadovoljiti fanove. Naravno, značajke uključene u iOS 17 (kodnog naziva 'Dawn') tek treba vidjeti.

Često tražene značajke uključuju kontrolu glasnoće za alarme i FaceTime, mogućnost postavljanja više odbrojavanja i učitavanje aplikacija izvan App Storea. Budući da je Apple nedavno izdao glasovnu izolaciju za redovne pozive, možemo očekivati daljnja ažuriranja i nove značajke vezane uz kvalitetu poziva.

  • +6
iPhone 14 slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Popularnost ChatGPT-a kao AI pomoćnika također je povela pitanje hoće li Siri dobiti prijeko potrebno ažuriranje. Očekuje se da će iOS 17 biti premijerno najavljen na Appleovoj godišnjoj konferenciji u lipnju (WWDC).