IMAGINE CUP

Domaći startup se sprema za Rusiju

03.07.2013 u 16:09

Bionic
Reading

Ekipa iz tima AuThink potegnut će zbog finala Microsoftovog Imagine Cupa daleko na sjever, čak do St. Petersburga u Rusiji. Odande će se javljati samo za vas, čitatelje i čitateljice tportala. Evo kako teku pripreme, iz prve ruke

Sunce sja, vani je 30+ stupnjeva, ispitni rokovi su u tijeku, vikendom izlasci... Međutim, nama to trenutno ne znači mnogo, jer smo usred posljednjih, užurbanih priprema prije putovanja u Rusiju.

Tko smo mi? Mi smo tim AuThink, ovogodišnji pobjednici hrvatskog finala natjecanja Imagine Cup, najvećeg studentskog informatičkog natjecanja u svijetu.

Poimenice Marko Marinović, naš web nindža. Luka Vidačak, sada već majstor za aplikacije za Windows 8 i korisničko sučelje. Kao voditelj tima ja, Ivan Pavičić (svi dosada nabrojani studenti računarstva na splitskom FESB-u), te crna ovca Ivan Božić, dizajner sa zagrebačkog FER-a. Ne smijem zaboraviti ni na veliku potporu našeg mentora, Marka Matijevića, zaposlenika računskog centra na FESB-u.

Iskreno, više nam je muka od pustog posla, problema (bugova) i razmišljanja o mnogim detaljima vezanih uz programski kod, dizajn, izradu prezentacije, vježbanje prezentacije, video materijala... Stotinu stvari je potrebno da bi to sve skupa izgledalo na 'nešto'!

I onda na kraju cijelog posla moraš doći u Rusiju sretan i nasmiješen (pod uvjetom da si dovoljno sretan da stigneš završenog posla!). Trenutno mi to izgleda teško izvedivo...

Ali uvjeren sam da će se na kraju sve isplatiti. Tako je uvijek bilo dosada! I na lokalnom finalu, i na akademiji Software StartUp. Nekoliko dana nespavanja i nervoze, a nakon glavnog događaja olakšanje i opuštenost (u mom slučaju uvijek i popraćeno glavoboljom do dana iza).

Samo finale u Rusiji bi trebalo, posebice po pričama koje slušamo od našeg mentora te starijih kolega koji su već prošli kroz Imagine Cup, biti nešto zaista posebno.

Kad bolje razmislim o tome i sjetim se zašto ovo radimo (umjesto da polažemo ispite ili idemo na more), zanemarite kukanje o ranije spomenutoj količini posla! Jedva čekamo Rusiju! Bit će vremena nakon i za ispite i za more.

P.S. Idući put nešto više o samom projektu te jedna objava kojom ćemo se, nadam se, moći itekako pohvaliti!