ALGEBRA POKREĆE

Dobili smo prvi studij digitalnog marketinga u regiji

21.01.2015 u 17:04

Bionic
Reading

Visoko učilište Algebra od ove jeseni uvodi dva studija digitalnog marketinga - stručni preddiplomski (trogodišnji) i specijalistički diplomski (dvogodišnji). Jedan je od rijetkih te vrste u Europi i svijetu

Budući studenti mogu odmah izraziti svoj interes za preddiplomskim studijem putem portala Postani student te si rezervirati mjesto za upis.

Preddiplomski studij odgovor je, kažu u Algebri, na potrebe poslodavaca u Hrvatskoj i EU u području digitalnog marketinga i marketinga općenito. Više je usmjeren na operativnu razinu.

'Studijski program obuhvaća 30 kolegija i dva obvezna praktična projekta u suradnji s poslodavcima koji omogućuju praksu našim studentima. To uključuje i projekt koji je ujedno i završni rad.

Spektar područja koja pokriva nastavni program obuhvaća znanja iz klasičnog, marketinga, zatim digitalnih komunikacija, podatkovne znanosti , digitalnog poslovanja, vođenja digitalnih projekata, ali i razvoja internetskih aplikacija ili primjerice statistike, pojasnio je Tomislav Krištof, voditelj preddiplomskog studija.


Studenti će ovladati komunikacijom na društvenim mrežama poput Facebooka, Twittera, LinkedIna, YouTubea, kao i analitičkim online sustavima i sustavima za plasiranje oglasa na praktičnoj i ekspertnoj razini, poput Google Analyticsa i AdWordsa.

Proći će kroz praktične procese poput razvoja internetskih aplikacija, razvoja i organizacije multimedijskih i tekstualnih sadržaja, vođenja digitalnih projekata i e-poslovanja.

Nastava će trajati šest semestara (tri godine). Studij nosi 180 ECTS bodova, a po završetku studenti stječu naziv Stručni prvostupnik digitalnog marketinga koji odgovara stupnju Baccalaureus. Kratica stručnog naziva je  bacc.dig.mark. (engl. Bachelor of Digital Marketing).

Specijalistički diplomski stručni studij Digitalni marketing trebao bi ponuditi znanja, vještine i kompetencije za analitičku i stratešku razinu digitalnog marketinga te ih osposobiti za integriranje, analizu i interpretiranje marketinških podataka u digitalnom obliku.

Kroz četiri semestra student upisuje ukupno 17 kolegija. Studij nosi i 120 ECTS bodova i naziv stručni/a specijalist/specijalistica digitalnog marketinga koji odgovara stupnju Professional Master (engl. Professional Master of digital marketing).

'Postoji čitav niz radnih mjesta za koje će diplomanti biti osposobljeni, poput specijalista za strateški digitalni marketing ili specijalista za analizu društvenih mreža ili specijalista za digitalno upravljanje brandom do specijalista za integraciju digitalnih podataka ili specijalista za vizualizaciju podataka', naglasio je dr. sc. Robert Kopal, voditelj specijalističkog stručnog diplomskog studija.


Pokretanje novih studija u Algebri objašnjavaju rastućim zanimanjem partnera i potrebama stručnjacima takvog profila. Zasad su jedinstveni u ovom dijelu Europe, zbog čega se očekuje priljev studenata i izvan Hrvatske, prvenstveno iz zemalja koje su nam jezično blike (Bosna i Hercegovina, Srbija, Slovenija). Očekuju kako će preddiplomski studij u rujnu upisati 70 studenata. Diplomski studij krenut će u veljači iduće godine.

Studij digitalnog marketinga s ovakvim programom zasad je jedinstven u ovom dijelu Europe i jedan od rijetkih u Europi. U Algebri tvrde kako će studentice i studente naučiti vještinama koje su danas među najtraženijima na tržištu rada, kako u Hrvatskoj tako i u Europskoj uniji i svijetu.

Osim tima Visokog učilišta Algebra, na razvoju studijskih programa gotovo dvije godine su radili i brojni stručnjaci za digitalni marketing iz hrvatskih tvrtki i marketinških agencija. Tijekom razvoja pazilo se na primjenjivost znanja i vještina u praksi odmah po završetku studiranja. S dvadeset takvih tvrtki potpisani su ugovori o suradnji i osiguravanju stručne prakse.

Početna cijena studija je 29,2 tisuće kuna za godinu.