UPISI OD 1. PROSINCA

Digitalna akademija stiže u još četiri grada

02.12.2016 u 08:42

Bionic
Reading

Digitalna akademija, projekt Otvorenog učilišta Algebra namijenjen učenicima osnovnih škola, nakon Zagreba stiže i u Split, Rijeku, Osijek i Zadar

Digitalna akademija projekt je Otvorenog učilišta Algebra, namijenjen učenicima osnovnih škola. Ove jeseni pokrenuta je u Zagrebu, a sada se širi i u Split, Rijeku, Osijek i Zadar.

Programom Digitalne akademije predviđeno je da djeca uče kako se koristiti digitalnim tehnologijama, kako stvarati i uređivati nove sadržaje, te pritom razvijaju logičko i računalno razmišljanje, svoje sposobnosti rješavanja problema i rada u timu.

Math Workout, Scratch, Code Studio, Touch Develop, Arduino, SketchUp, Play Lab, Sway, Adobe Spark, Movie Maker, Minecraft, Unity, Go Noodle, geocaching, proširena stvarnost, Office 365 i blogovi samo su neki od programa, tehnologija i tehnoloških koncepata koje djeca, kroz zabavne zadatke i uz najbolje mentore, upoznaju na programima Digitalne akademije.


Program u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru počinje u siječnju i odvijat će se subotom. Do kraja školske godine djeca imati priliku sudjelovati na 70 sati nastave. Upisi su otvoreni od 1. prosinca.

Djeca će nova znanja stjecati u suvremeno opremljenim informatičkim učionicama, gdje će svako dijete tijekom nastave imati na raspolaganju jedno računalo i svu ostalu potrebnu opremu koja se koristi u nastavi. Broj mjesta zbog toga je ograničen pa se roditeljima preporučuje da svoju djecu prijave i upišu što ranije.

'Iskustva s prvom generacijom djece u Zagrebu pokazala su nam da smo posve ispravno zaključili kako se radi o traženom vidu obrazovanja i za učenike osnovnih škola, a po brojnim pozivima roditelja iz drugih gradova znamo i da će interes u njima biti velik', kaže Maja Brkljačić, voditeljica programa Digitalne akademije.