TOTALNO SAM LUD

Cyanideov Call of Cthulhu dobio je jeziv foršpan

13.06.2016 u 07:35

Bionic
Reading

Dok mnoge druge igre pomalo koriste motive iz opusa H.P. Lovecrafta (tvorca Call of Cthulhua), Cyanide je bez kompromisa krenuo za samim izvorom te odlučio napraviti igru koja ne okoliša oko tematike, već se doslovno bavi njome. Od danas možemo vidjeti kako sve to izgleda u pokretu

Francuski studio je, naime, uoči sajma E3 izbacio novi foršpan za igru Call of Cthulhu, naslov najavljen tek prije nešto više od mjesec dana. Riječ je o akcijskoj avanturi s naglaskom na 'avantura' koja se više oslanja na šuljanje i psihološku ravnotežu glavnog lika, nego na pucnjavu i borbu s karakondžulama.

Detektiv Edward Pierce (vi) u Call of Cthulhuu otkriva misterij koji stoji iza tragičnog ubojstva obitelji Hawkins u napuštenoj vili smještenoj na otoku Darkwateru. Pored nalaženja niza tragova koji će mu pomoći pri rješavanju slučaja, Pierce će morati paziti na svoje duševno zdravlje.

Kao i u svakoj dobroj priči iz Lovecraftovog opusa, tako i ovdje glavni lik otkrivanjem 'stvari koje ne bi trebale biti otkrivene' polako gubi razum te mu je sve teže razlikovati zbilju od halucinacije. U Call of Cthulhuu to je jako izraženo uzmemo li u obzir da je temeljen na Chaosiumovom stolnom RPG-u koji je motive iz knjige pretvorio u konkretne tablice i brojke.

Kako igra izgleda u pokretu? Saznajte iz nedavno objavljenog foršpana.

[E3 2016] Call Of Cthulhu - E3 Trailer

Call of Cthulhu najavljen je za iduću godinu, a dolazi na PC i sve popularnije konzole.