premijera uskoro

Cure novi detalji: Galaxy S22 bit će napravljen od novog materijala

07.02.2022 u 08:46

Bionic
Reading

Korejski je proizvođač objavio da će plastika njihove najnovije uzdanice biti napravljena od recikliranih ribarskih mreža

Na internet je, piše Verge, već iscurila tona informacija o novom Galaxyju S22, a najnovija vijest vezana je uz 'nov materijal' kojeg kompanija koristi za izradu uređaja - plastiku recikliranu od starih ribarskih mreža.

  • +5
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Samsung kaže da će uskoro početi korisitti 'iskoristivu oceansku plastiku' za izradu svih uređaja u ponudi, a prvi od njih bit će Galaxy kojeg ćemo, usput, upoznati ove srijede, 9. veljače. Još nije stopostotno jasno koliki će posotak plastike u uređaju doći od ovog materijala i koji će se točno dijelovi raditi od recikliranih mreža, no to ćemo vjerojatno saznati uskoro.

Prema izvješću Organizacije za hranu i argikulturu UN-s, u morima svake godine završi 840.000 tona ribarskih mreža koji postanu velika prijetnja morskim životinjama, pogotovo koralnim grebenima.

'Ove bačene mreže remete delikatnu ravnotežu našeg okoliša' kažu iz Samsunga.

'Sakupljanje i ponovno iskorištavanje ovih mreža prvi su koraci u održavanju čistoće oceana i naše bolje zajedničke budućnosti', dodaju.

Premijera novih uređaja iz Samsunga najavljena je za 9. veljače u 16 sati.