SVE VIŠE OČEVIDACA

Crna pantera hara njemačkim šumama?!

  • Autor: Gordan Duhaček
  • Zadnja izmjena 21.10.2010 17:15
  • Objavljeno 21.10.2010 u 17:15
Crna pantera

Crna pantera

Izvor: Sipa Press / Autor: Sipa

Ako se ovih dana odlučite na izlet u šume na granici Njemačke, Belgije i Luksemburga, nemojte se začuditi ako tamo naletite na crnu panteru. O bizarnom slučaju izvještavaju njemački mediji, navodeći da su se prvi svjedoci javili još prije godinu dana

Isprva im nitko nije vjerovao da su u šumi vidjeli panteru, nakon tigrova i lavova treću po veličini među mačkama, a ni oni sami nisu baš vjerovali svojim očima. 'Životinja je bila previše kompaktna da bi bila tele, a prevelika za psa', glasio

je prvi opis misteriozne pantere, no uskoro se počelo javljati sve više svjedoka.

Nakon toga je jedan vozač kamiona prijavio policiji da je vidio veliku crnu mačku kako u dva skoka prelazi cestu, pa su se egzotičnim gostom pozabavile i nadležne službe. Razgovori sa svjedocima rezultirali su stavom da u šumama oko njemačkog Koblenza doista trenutno obitava crna pantera, a pala je i odluka da se dozvoli odstrel opasne životinje.

Pantere su velike i smrtonosne mačke, poznate i po svojoj sposobnosti penjanja po drveću, te bi hvatanje žive životinje bilo previše komplicirano. Sredstvo za uspavljivanje pak djeluje tek nakon sedam minuta, što je više nego dovoljno vremena da se pantera izgubi u šumskom gustišu. Biolog Axel Schmidt iz Službe za zaštitu prirode izjavio je da bi mogući dolazak pantere u naseljene predjele sigurno završilo tragično te da nema drugog izbora nego ustrijeliti je.

Lovac Heino Krannich ipak smatra da je cijela priča o crnoj panteri izmišljotina. On je proveo nekoliko dana u šumama oko Koblenza nakon što je čuo priče ljudi, no nije otkrio nikakve tragove koji bi to potvrdili. Također, čudno je što nitko od lokalnih stočara nije prijavio nestanak ovce ili koze, koje su idealan plijen za pantere. Bez obzira na to, Krannich ipak ne želi definitivno isključiti mogućnost da je crna pantera doista zalutala u zapadnoeuropske šume, no smatra da se panteru može uhvatiti živu, tako što bi ju se čoporom pasa potjeralo na drvo, a onda uspavalo. Kako god bilo, sada ima i dozvolu vlasti za lov na misterioznu crnu panteru, koja je inače na listi zaštićenih životinja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi