ZADRŽITE MOZAK U HRVATSKOJ

Combis pokreće natječaj za posao

14.04.2015 u 20:39

Bionic
Reading

Sistem integrator Combis podržao je 'App Start Contest', natjecanje studenata u izradi aplikacija za mobilne platforme. Cilj natjecanja je okupiti studente različitih interesa oko jednog projekta te ih povezati sa stručnjacima

'Ovo je natjecanje izvrsna platforma ne samo za povezivanje inovativnih ideja budućih inženjera i praktičnih znanja koja posjeduje etablirana IT kompanija, nego i za zadržavanje talentiranih mladih inženjera i inženjerki u Hrvatskoj.

Stoga smo osmislili natječaj za posao pod sloganom 'Zadrži svoj mozak u Hrvatskoj', a i ubuduće planiramo podržati mlade i obrazovane IT znalce kroz stručne prakse i zapošljavanja', naglasio je Mladen Maras, tehnički direktor Sektora razvoja i integracije aplikativnih rješenja.

Combisovi stručnjaci dosad su sudjelovali na više organiziranih konzultacija sa studentima te održali predavanje o platformi Cloud Delivery i natjecateljima praktično pokazali kako se mogu unaprijediti Cloud portali te kako način prezentiranja usluga prilagoditi krajnjem korisniku.


Prijave za 'App Start Contest' odvijale su se tijekom siječnja, a natjecanje je započelo formiranjem timova, kojih je ove godine 62. Svaki tim izrađuje aplikaciju prema vlastitoj ideji, a članovi stručnog žirija pružaju im povratne informacije i savjetuju ih na organiziranim konzultacijama.

Natjecanje će u svibnju ući u svoju završnu fazu, u kojoj će natjecatelji predati svoje finalno rješenje, a žiri će odabrati najbolje radove koji će dobiti priliku da se uživo predstave i bore za bogate novčane nagrade. Natjecanje službeno završava početkom lipnja nakon svečane dodjele nagrada.